Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global, Eurasia για Nord Stream: Αποκλείεται να επαναλειτουργήσει το 2022 - Ανησυχία και για άλλους αγωγούς

S&P Global, Eurasia για Nord Stream: Αποκλείεται να επαναλειτουργήσει το 2022 - Ανησυχία και για άλλους αγωγούς

Για τους κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια και το περιβάλλον προειδοποιεί η Eurasia Group

Σχετικά Άρθρα
Ανήσυχοι τόσο για τις συνέπειες στις ενεργειακές τιμές όσο και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον εμφανίζονται οι επενδυτικοί οίκοι μετά τις διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.
Ειδικότερα, ο James Huckstepp από την S&P Global Platts υπογραμμίζει ότι οι διαρροές αερίου εντείνουν την αβεβαιότητα στην αγορά ενέργειας.
«Η πιθανότητα να επαναλειτουργήσει ο Nord Stream 1 πριν το τέλος του έτους έχει ουσιαστικά μειωθεί από 1% σε 0%», είπε ο Huckstepp και συμπλήρωσε «αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις υπόλοιπες ροές φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας και εάν θα μπορούσαν να δουν μειώσεις αργότερα φέτος».

Eurasia: Οι αγωγοί έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τυχαίες ζημιές

Την ίδια στιγμή, ο Henning Gloystein από τη Eurasia Group είπε ότι οι αγωγοί -με χωρητικότητα μεταφοράς περίπου 165 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα- «έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τυχαίες ζημιές», επισημαίνοντας ότι αποτελούνται από χοντρούς χαλύβδινους σωλήνες επικαλυμμένους με σκυρόδεμα που βρίσκονται στον βυθό.
Αλλά πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι και οι δύο γραμμές εξακολουθούσαν να είναι υπό πίεση και η καθεμία έχει την ικανότητα να διοχετεύει περίπου 165 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου την ημέρα, οι διαρροές αυτού του μεγέθους αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια και το περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης