Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ζοφερά σενάρια λόγω Fed - Στις 2.900 μονάδες ή -25% ο S&P 500, πτώση -20% βλέπει η Guggenheim

Goldman Sachs: Ζοφερά σενάρια λόγω Fed - Στις 2.900 μονάδες ή -25% ο S&P 500, πτώση -20% βλέπει η Guggenheim
Bank of America: Φύγετε άμεσα από μετοχές του S&P 500
Σχετικά Άρθρα
Η τελευταία δέσμευση της Federal Reserve να συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της θα οδηγήσει τον δείκτη - βαρόμετρο του S&P 500 σε πτώση 20% ή και 25%.
Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης S&P 500 θα φτάσει στις 2.900 - 3.000 μονάδες, από τα επίπεδα των 3.800 μονάδων που βρίσκεται σήμερα.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει πλέον αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο, κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο ώστε τα επιτόκια να διαμορφωθούν στο εύρος του 4,5%-4,75% από 4%-4,25% πριν.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε χθες τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενώ προέβλεψε περαιτέρω σύσφιξη κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες πριν το τέλος του 2022.

Η αποτυχία των προβλέψεων


Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, η Goldman Sachs ήταν μια από τις πιο ανοδικές τράπεζες στη Wall Street, με τον επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ να θέτει στόχο τιμής στις 5.100 μονάδες για το τέλος του 2023.
Αυτό, τελικά, αποδείχθηκε μια αποτυχημένη πρόβλεψη, με τους αναλυτές της να περικόπτουν συνέχεια τον στόχο, αρχικά στις 4.300, μετά στις 3.150 μονάδες και τώρα στις 2.900 μονάδες.
Φυσικά, είναι απλώς θέμα χρόνου η Goldman Sachs να θεωρήσει την ύφεση ως το βασικό σενάριο, καθώς μείωσε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, βλέποντας τώρα μηδενική ανάπτυξη.

Guggenheim: Πτώση -20% στον S&P τον Οκτώβριο ή 3.000 μον.

Το αντιπληθωριστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ενόψει και περικοπές στον ισολογισμό (QT), θα «λήξει με δάκρυα» για πάρα πολλούς επενδυτές… προειδοποίησε ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd, που προέβλεψε πτώση -20% στον δείκτη S&P 500 στη Wall Street ή στις 3.000 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε στο CNBC, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Federal Reserves να υπερβάλει σε ό,τι αφορά την επιχειρούμενη νομισματική σύσφιξη, προκειμένου να αποδειχθεί «αξιόπιστη» – και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση στις μετοχές.
«Οι αξιωματούχοι της Fed θα πιέζουν και θα πιέζουν μέχρι να σπάσει κάτι» είπε ο CIO του Guggenheim στο «The Exchange».
«Η κατάρρευση πιθανότατα θα επέλθει, ξέρετε, από τις τιμές των μετοχών, αλλά θα μπορούσε να έρθει σε άλλα μέρη - θα μπορούσε να έρθει στις αναδυόμενες αγορές.
Και, τελικά, αυτό θα τελειώσει με δάκρυα».

Bank of America: Φύγετε άμεσα από μετοχές του S&P 500

Να καλύψουν άμεσα την έκθεσή τους σε μετοχές του S&P 500 συστήνει στους επενδυτές η επικεφαλής της αμερικανικής μετοχικής και ποσοτικής στρατηγικής της Bank of America, Savita Subramanian, καθώς στην παρούσα είναι η χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει κανείς.
Αν και η παρακολούθηση του δείκτη αναφοράς λειτούργησε καλά την τελευταία δεκαετία, η Subramanian επισημαίνει ότι το τρέχον περιβάλλον είναι διαφορετικό.
«Ο S&P 500 αυτή τη στιγμή είναι ακριβός και έχει πολύ... κόσμο.
Είναι το πιο πολυσύχναστο ticker στον κόσμο, αν το σκεφτείς από τη σκοπιά του δείκτη».
«Αν έχετε όμως χρονικό ορίζοντα 10 ετών, κρατήστε τον S&P 500 και περιμένετε», συνιστά.
«Αλλά αν σκέφτεστε τι θα συμβεί από τώρα και ας πούμε τους επόμενους 12 μήνες, δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης