Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αναβάθμιση προβλέψεων για Fed - Στο εύρος 4,5% - 4,75%, τα επιτόκια έως τον Φεβρουάριο του 2023

Goldman Sachs: Αναβάθμιση προβλέψεων για Fed - Στο εύρος 4,5% - 4,75%, τα επιτόκια έως τον Φεβρουάριο του 2023

Η Fed αύξηση την Τετάρτη (21/9/2022) τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

Σχετικά Άρθρα

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων της όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed προχώρησε η Goldman Sachs, μία ημέρα μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης και τα hawkish μηνύματα του επικεφαλής Jerome Powell.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει πλέον αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο, κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο ώστε τα επιτόκια να διαμορφωθούν στο εύρος του 4,5%-4,75% από 4%-4,25% πριν.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε χθες τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενώ προέβλεψε περαιτέρω σύσφιξη κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες πριν το τέλος του 2022.
Επιπλέον, οι αξιωματούχοι της Fed υποβάθμισαν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, αναβάθμισαν το outlook για την ανεργία και μίλησαν επανειλημμένως για την οδυνηρή επιβράδυνση που απαιτείται ώστε να περιοριστεί ο πληθωρισμός.
Η Goldman είπε ότι οι κύριοι παράγοντες που θα οδηγήσουν την πορεία για το επιτόκιο το 2023 περιλαμβάνουν το πόσο γρήγορα θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, οι προσλήψεις και ο πληθωρισμός. «Ενώ υπάρχουν κίνδυνοι και προς τις δύο κατευθύνσεις, βλέπουμε μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστεί υψηλότεροι ρυθμοί αύξησης επιτοκίων για να αντιστραφεί η υπερθέρμανση παρά ότι η Fed θα σταματήσει νωρίτερα».
Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από την προθυμία της Fed να επιβραδύνει ή να σταματήσει τη σύσφιξη ακόμη και όταν ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι άβολα υψηλός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης