Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μην ξεγελιέστε, το πληθωριστικό σοκ θα συνεχιστεί - Πότε θα τελειώσει η bear market του S&P 500

BofA: Μην ξεγελιέστε, το πληθωριστικό σοκ θα συνεχιστεί - Πότε θα τελειώσει η bear market του S&P 500
Τα επιτόκια, όσο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είναι πιθανό να κατευθυνθούν προς το 4%-5% τους επόμενους 4-5 μήνες
Σχετικά Άρθρα
Να ξεχάσουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%-5% σύντομα, προτρέπει τους επενδυτές η Bank of America, καθώς το πληθωριστικό σοκ "δεν έχει τελειώσει", όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής, Michael Hartnett.
Σε απάντηση, τόσο τα επιτόκια, όσο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είναι πιθανό να κατευθυνθούν προς το 4%-5% τους επόμενους 4-5 μήνες, κάτι που θα πρέπει να μεταφραστεί σε νέα χαμηλά στις μετοχές.

Τι δείχνει η ιστορία για τη bear market του S&P 500

Ο Hartnett υπενθυμίζει επίσης στους πελάτες της τράπεζας ότι ο S&P 500 βρίσκεται στην 20ή bear market των τελευταίων 140 ετών με μέση πτώση από τα υψηλά έως το κατώτατο σημείο 37,3% σε 289 ημέρες.
«Η ιστορία δεν είναι οδηγός για το μέλλον, αλλά η ιστορία λέει ότι η bear market τελειώνει στις 19 Οκτωβρίου 2022 (35η επέτειος της Μαύρης Δευτέρας) με τον S&P 500 στο 3020 (σημειώστε ότι ο Nasdaq έχει ήδη υποχωρήσει κατά -29%)", πρόσθεσε ο Hartnett.
H επόμενη καθοδική κίνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει από το σοκ της ύφεσης των EPS, με τις προειδοποιήσεις της FedEx να θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η FedEx ανακοίνωσε απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και απέσυρε τις οικονομικές προβλέψεις που είχε εκδώσει μόλις πριν από τρεις μήνες, επικαλούμενη την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης.

Σημείο εισόδου

Σχετικά με το κατάλληλο σημείο για να επενδύσετε στον S&P 500, ο Hartnett αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τσιμπήστε στις 3600, δαγκώστε στις 3300, καταβροχθίστε στις 3000».
Όσον αφορά τις ροές κεφαλαίων την εβδομάδα έως την Τετάρτη, οι εισροές σε μετοχές ανήλθαν σε 6,2 δισ. δολάρια, ενώ ο χρυσός, τα ομόλογα και τα μετρητά σημείωσαν εκροές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης