Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Προπομπός ύφεσης για το 2023, η πτώση των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ

Fitch: Προπομπός ύφεσης για το 2023, η πτώση των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ
Σχόλιο της Fitch για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ
Η πτώση των εταιρικών κερδών στις Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδοτούν τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και στασιμοπληθωρισμού για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι τάσεις των εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ, ιστορικά κορυφαίος δείκτης ύφεσης, θα συνεχίσουν να αποδυναμώνονται έως το 2023.
«Αναμένουμε αύξηση του ΑΕΠ κάτω του ιστορικού μέσου όρου το 2022, δεδομένων των αδύναμων στοιχείων και της επιθετικής στάσης επιτοκίων από τη Federal Reserve, με μια ύφεση όλο και πιο πιθανή το 2023.
Η επίδραση στις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον βαθμό πίεσης των ταμειακών ροών. Μια οικονομική ύφεση που επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση αξιολογήσεων, με τις προκλήσεις να εντείνονται εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός.
Μια επιθετική χρηματοοικονομική στρατηγική, όπως οι επαναγορές μετοχών που χρηματοδοτούνται από χρέος ενώ πιέζονται οι ταμειακές ροές, θα μπορούσε να είναι η ώθηση για ενέργειες αρνητικής αξιολόγησης.
Η αύξηση των EBITDA για τις εισηγμένες του S&P1500 Index επιβραδύνθηκε το 2ο τρίμηνο του 2022, με το 40% των στοιχείων του δείκτη να αναθεωρούν τις προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος, σε σύγκριση με 28% την ίδια περίοδο πέρυσι, ανά δεδομένα FactSet», σχολιάζει ο οίκος.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης