Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αθετήσεις πληρωμών στα «junk» ομόλογα θα αυξηθούν δραματικά

Οι αθετήσεις πληρωμών στα «junk» ομόλογα θα αυξηθούν δραματικά
Αύξηση αναμένεται στις αθετήσεις “junk” ομολόγων
Τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών στα “junk” (εκτός επενδυτικής κλίμακας των οίκων αξιολόγησης) ομόλογα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, εκτιμά Kenny Polcari της Fringe Finance, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Zero Hedge.
Όπως σημειώνεται, τα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο PMI (Purchase Managers Index) υπηρεσιών της S&P βυθίστηκε ακόμη περισσότερο από το αναμενόμενο φθάνοντας, στις 43,7 μονάδες, τονίζοντας έτσι τη βαθιά συρρίκνωση του κλάδου, ωστόσο σε αντίθετο κλίμα ο PMI της ISM ανήλθε στις 56,9, δείχνοντας έτσι μια μεγέθυνση του κλάδου. Ποιο από τα δύο στοιχεία είναι σωστό; Πιθανότατα, το πρώτο.
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, η κρίση στην ενέργεια συνεχίζεται παγκοσμίως μετά τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και τώρα που έρχεται ο χειμώνας, η Ευρώπη είναι αυτή που πρόκειται να υποφέρει, επειδή οι ηγέτες εκεί έπεσαν στην παγίδα του Putin, αφήνοντας τους εαυτούς τους ευάλωτους στις επιθυμίες του και, αυτή τη στιγμή, δεν επιθυμεί την Ευρώπη.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου της ICE σημείωσε άνοδο αυξάνεται περαιτέρω αντικατοπτρίζοντας την ενίσχυση του νομίσματος έναντι των κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, στέλνοντας ακόμη υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.
Σαν να μην έφθασαν όλα αυτά, οι δυσοίωνες προβλέψεις για τους χρηματιστηριακούς δείκτες προσεχώς πληθαίνουν, με τους πιο «μαινόμενους ταύρους» να έχουν γίνει… «αρκούδες».
Μέσα σε όλη αυτή την κρίση, δανειολήπτες και αγοραστές ομολόγων-“σκουπιδιών” βλέπουν τις αποδόσεις να φθάνουν στα ύψη, και πλέον είναι ζήτημα χρόνου να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης