Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα από Ρωσία, Κίνα - Ασήμαντοι ηγέτες της Δύσης, παπαγαλίζουν εντολές

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα από Ρωσία, Κίνα - Ασήμαντοι ηγέτες της Δύσης, παπαγαλίζουν εντολές
Λάβρος κατά της Δύσης εμφανίζεται με άρθρο του ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος και έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής, Pepe Escobar
Σχετικά Άρθρα

Λάβρος κατά της Δύσης εμφανίζεται με άρθρο του ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής, Pepe Escobar, επιρρίποντας ευθύνες στους ηγέτες της Δύσης, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ εκτιμά ότι Ρωσία και Κίνα θα ενισχύσουν τη συμμαχία τους κόντρα στη Δύση. 
«Οι παρακμασμένοι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες τουλάχιστον επέδειξαν κάποιο βαθμό πάθους.
Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τοξικό μείγμα ύβρεων, αποκρουστικής μετριότητας, αυταπάτης, ωμής ιδεολογικής προβατοειδούς σκέψης και απερίφραστου παραλογισμού – όλα τα συμπτώματα μιας βαθιάς ασθένειας της ψυχής.
Το να το αποκαλούμε Δύση Biden - Leyen - Blinken ή κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικά αναγωγικό: σε τελική ανάλυση, πρόκειται για ασήμαντους πολιτικούς που απλώς παπαγαλίζουν εντολές.
Αυτή είναι μια ιστορική διαδικασία: σωματικός, ψυχικός και ηθικός γνωστικός εκφυλισμός, ενσωματωμένος στην έκδηλη απόγνωση του NATOstan στην προσπάθεια να συγκρατήσει την Ευρασία, επιτρέποντας περιστασιακά τραγικοκωμικά σκίτσα όπως μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που κήρυξε τον Πόλεμο εναντίον σχεδόν ολόκληρης της μη Δύσης», τονίζει.

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»

Όταν ο πρόεδρος Putin απευθύνεται στη συλλογική Δύση μπροστά σε ηγέτες της Δούμας και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, αισθάνεται σαν κομήτης να χτυπά έναν αδρανή πλανήτη.
«Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης, καλά, τι να πω, ας προσπαθήσουν.
Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό – αυτή είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό.
Αλλά φαίνεται ότι όλα καταλήγουν σε αυτό.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε ξεκινήσει πραγματικά τίποτα ακόμα».
Γεγονός. Στην Επιχείρηση Z (ρωσική εισβολή στην Ουκρανία), η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα κλάσμα του στρατιωτικού δυναμικού, των πόρων και των όπλων τελευταίας τεχνολογίας της», εξηγεί ο Escobar.

Τέλος στην Παγκόσμια Τάξη των ΗΠΑ

«Δεν αρνούμαστε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά όσοι αρνούνται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο διαρκέσει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για αυτούς να διαπραγματευτούν μαζί μας», ανέφερε ο Putin.
Εδώ είναι το αναμφισβήτητα βασικό απόσπασμα, σημειώνει ο Escobar:
«Θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι έχουν ήδη χάσει από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης, γιατί η αρχή της σημαίνει την αρχή μιας ριζικής κατάρρευσης της Παγκόσμιας Τάξης, όπως την έχουν διαμορφώσει οι ΗΠΑ.
Πρόκειται για την αρχή της μετάβασης από τον φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιητικό αμερικανικό εγωκεντρισμό σε έναν πραγματικά πολυπολικό κόσμο – έναν κόσμο που δεν βασίζεται σε εγωιστικούς κανόνες που επινοήθηκαν από κάποιον για τον εαυτό τους, πίσω από τον οποίο δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η επιθυμία για ηγεμονία, όχι σε υποκριτικά διπλά πρότυπα. αλλά στο διεθνές δίκαιο, στην αληθινή κυριαρχία των λαών και των πολιτισμών, στη θέλησή τους να ζήσουν την ιστορική τους μοίρα, τις αξίες και τις παραδόσεις τους και να οικοδομήσουν συνεργασία στη βάση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.
Και πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί πλέον να σταματήσει», διαμήνυσε ο Putin.

Ανέκδοτο η απομόνωση της Ρωσίας

O Εscobar υποστηρίζει ότι ο Putin και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας εφαρμόζουν μια τακτική trifecta που έχει περιορίσει τη Δύση.
η παγκόσμια «απομόνωση» της Ρωσίας έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι ανοησία.
Ο καλύτερος δείκτης είναι η εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.
Ο κύριος λόγος για τη γραφική, βροντερή αποτυχία της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Μπαλί είναι ότι η G7 - ή το NATOstan συν την αμερικανική αποικία Ιαπωνία - δεν μπόρεσαν να αναγκάσουν τους BRICS και τους σημαντικούς παίκτες του Παγκόσμιου Νότου να απομονώσουν, να επιβάλουν κυρώσεις και/ή να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία.
Αντίθετα: οι πολλαπλές παρεμβολές εκτός της G20 υποδηλώνουν ακόμη μεγαλύτερη ολοκλήρωση σε ολόκληρη την Ευρασία.
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.
Η πρώτη διέλευση ρωσικών προϊόντων στην Ινδία μέσω του Διεθνούς Μεταφορικού Διαδρόμου Βορρά-Νότου (INSTC) είναι πλέον σε ισχύ, διασχίζοντας την Ευρασία από τη Βομβάη στη Βαλτική μέσω ιρανικών λιμανιών (Τσαμπαχάρ ή Μπαντάρ Αμπάς), της Κασπίας Θάλασσας και της Νότιας και Κεντρικής Ρωσίας.
Το σημαντικό είναι ότι η διαδρομή είναι συντομότερη και φθηνότερη από τη διώρυγα του Σουέζ.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας, Ali Salehabadi, επιβεβαίωσε ότι υπογράφηκε μνημόνιο διατραπεζικής συνεργασίας μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας.
Πρόκειται για μία βιώσιμη εναλλακτική λύση στο SWIFT και άμεση συνέπεια της αίτησης του Ιράν να γίνει πλήρες μέλος των BRICS, που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Πεκίνο.
Οι BRICS, από το 2014, όταν ιδρύθηκε η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB), είναι απασχολημένοι με τη δημιουργία της δικής τους χρηματοοικονομικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ενιαίου αποθεματικού νομίσματος στο εγγύς μέλλον.
Ως μέρος της διαδικασίας, η εναρμόνιση των ρωσικών και ιρανικών τραπεζικών συστημάτων είναι αναπόφευκτη.
Το Ιράν πρόκειται επίσης να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, η Ρωσία και το Καζακστάν εδραιώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία: το Καζακστάν είναι βασικό μέλος της BRI, της EAEU και της SCO.
Η Ινδία πλησιάζει ακόμη περισσότερο τη Ρωσία σε όλο το φάσμα του εμπορίου – συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας.
Και την επόμενη Τρίτη, o πρόεδρος Putin θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης