Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιμένει η JP Μorgan: Έρχεται διπλωματική λύση στο Ουκρανικό – Στις 4.800 μονάδες ο S&P 500 το 2022 ή +30%

Επιμένει η JP Μorgan: Έρχεται διπλωματική λύση στο Ουκρανικό – Στις 4.800 μονάδες ο S&P 500 το 2022 ή +30%
Σύμφωνα με την JP Μorgan, η ανταμοιβή για ανάληψη ρίσκου στις αγορές μετοχών έχει βελτιωθεί και βαίνει βελτιούμενη το β’ εξάμηνο του 2022

(upd5) Να στηρίξει το αφήγημα της ανόδου στην αμερικανική χρηματαγορά αναζητά με κάθε τρόπο η JP Morgan…
Σε αυτό το πλαίσιο, με πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα, αναφέρει πως θα επέλθει λύση στη διπλωματική κονίστρα σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία και για αυτό ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 θα ανέλθει στα επίπεδα των 4.800 μονάδων έως το τέλος του 2022 ή περίπου αύξηση +30%
Σύμφωνα με την JP Μorgan, η ανταμοιβή για ανάληψη ρίσκου στις αγορές μετοχών έχει βελτιωθεί και βαίνει βελτιούμενη το β’ εξάμηνο του 2022.
Η ανθεκτικότητα των θεμελιωδών μεγεθών των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι εντυπωσιακή και έτσι θα παραμείνει, αναφέρει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) στον δείκτη S&P 500 αναμένεται να «μαλακώσουν» ελαφρώς, στα 225 δολ. έναντι εκτίμησης για τα 229,54 δολ., λόγω των πιέσεων που θα ασκηθούν στα περιθώρια κέρδους και τους αντίθετους ανέμους στην αμερικανική οικονομία.
Γενικά, όμως, σε απόλυτα μεγέθη, η μεγέθυνση στα EPS θα παραμείνει θετική, με την τιμή στόχο για τον S&P 500 έως το τέλος του 2022 να τοποθετείται στις 4.800 μονάδες.
Σημειώνεται πως τo τρέχον sell off οδήγησε σε απότομη υποβάθμιση όλης της αγοράς (με τα PE στον S&P 500 να μειώνονται από 22x σε 15x).
Στα τρέχοντα επίπεδα, οι μετοχές προεξοφλούν μια επιθετική νομισματική πολιτική και ένα ήπιο guidance για τα εταιρικά κέρδη…
Παρότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για τον τρέχοντα οικονομικό κύκλο, η JP Morgan εκτιμά ότι μια διπλωματική επίλυση είναι πιθανή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
Ως αποτέλεσμα, οι πληθωριστικές πιέσεις θα χαλαρώσουν.
Αυτό το σκηνικό, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση επενδυτών στα χαμηλά, προσφέρει την προοπτική μιας ολοένα και πιο ελκυστικής ανταμοιβής κινδύνου το β’ εξάμηνο.
Οι αμυντικές μετοχές ενέχουν κίνδυνο αποτίμησης, ενώ οι κυκλικές / αναπτυξιακές / μικρές μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης αναδύονται ως… επενδυτικές ευκαιρίες.
Σε ό,τι αφορά τους κλάδους, πιο ελκυστική φαίνεται η Ενέργεια, όπως και η Υγεία.
Οι αμυντικές μετοχές κρίνεται πως είναι υπεραγορασμένες… δεδομένου ότι εκτιμάται πως βαίνουμε σταδιακά προς ένα υφεσιακό περιβάλλον.

Κίνδυνοι…

Τα υψηλότερα επιτόκια και οι αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν βασικός κίνδυνος, μαζί με τις γεωπολιτικές εντάσεις, το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ και το αυξανόμενο κόστος των εισροών, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των εμπορευμάτων.
Κατά την JP Morgan, όμως, αυτοί οι κίνδυνοι έχουν προεξοφληθεί από το α’ εξάμηνο και όλοι μάλλον θα εξομαλυνθούν το β’ εξάμηνο.

Μακροοικονομικές Προοπτικές

Μετά τον πληθωρισμό, ο αποπληθωρισμός έρχεται με τη μία μορφή (ήπια προσγείωση) ή την άλλη (ύφεση).
«Βρισκόμαστε σε μια ασυνήθιστη συγκυρία, καθώς ανησυχούμε για την επιστροφή σε υψηλό πληθωρισμό ενώ ανησυχούμε για ύφεση.
Οι πιέσεις από την πλευρά της προσφοράς αποτελούν τη ρίζα του άγχους μας, καθώς βλάπτουν την ανάπτυξη και απειλούν να αποδεσμεύσουν τις άγκυρες που διέπουν τη συμπεριφορά των τιμών και των μισθών.
Η πίεση στην ανάπτυξη πηγάζει από τα διατροφικά και ενεργειακά σοκ, τα οποία συνδυάζονται με σημεία συμφόρησης που συμπιέζουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Επιβάρυνε πολύ την κατανάλωση του α’ εξαμήνου του 2022 και οδήγησε σε κατάρρευση την παγκόσμια καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα ένταση θα «σπάσει» σύντομα.
Η ύφεση είναι αξιόπιστος παράγοντας αντιπληθωρισμού και δύναται να παραγάγει μεγαλύτερα μερίσματα όταν η επιτάχυνση του πληθωρισμού είναι μια σημαντική αιτία της.
Οι πρόσφατες μειώσεις στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και τα μέτρα αντιστάθμισης της αγοράς για τον πληθωρισμό αντανακλούν αυτήν την πιθανή αντιπληθωριστική δυναμική.
Εναλλακτικά, ένας πιο καλοήθης αποπληθωρισμός θα μπορούσε να προέλθει από τη συγκράτηση της ζήτησης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και τη χαλάρωση των περιορισμών προσφοράς.
Σε συνδυασμό με μια υποτιθέμενη εξασθένηση των γεωπολιτικών πιέσεων, η προκύπτουσα μείωση του πληθωρισμού θα μειώσει σημαντικά τους φόβους για ύφεση.
Ενώ η βασική μας άποψη ενσωματώνει αυτή τη θετική εναλλακτική λύση, οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν δυσάρεστα υψηλοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης