Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Άνω του 50% οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ

TD Securities: Άνω του 50% οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την TD Securities, οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ έως το 2023 είναι άνω του 50%
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι οι πιθανότητες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία έως το 2023 είναι άνω του 50%, εξέφρασε αναλυτής της TD Securities, περιγράφοντας τρεις πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να δεχθεί πλήγμα, η οικονομία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Richard Kelly, η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με μια επιθετική Fed και γενικά επιβραδυνόμενη οικονομία είναι μεταξύ των τριών κινδύνων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
«Οι πιθανότητες ύφεσης τους επόμενους 18 μήνες είναι μεγαλύτερες από 50%» επεσήμανε ο Kelly μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί πότε ακριβώς μπορεί να χτυπήσει αυτή η ύφεση.
Ο Kelly είπε ότι η οικονομία θα μπορούσε να διολισθήσει σε τεχνική ύφεση -που ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης- μόλις το τέλος του β' 3μηνου του 2022.

Το φυσικό αέριο και η Fed

Εναλλακτικά, οι επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την οικονομία μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2023, είπε ο ίδιος.
«Έχετε πραγματικά τρεις βολές σε μια ύφεση αυτή τη στιγμή στην οικονομία των ΗΠΑ», είπε o Kelly.
«Δεν έχουμε φτάσει ούτε στo ανώτατο όριο στις τιμές φυσικού αερίου και οι αυξήσεις της Fed πραγματικά δεν θα φανούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Εκεί βρίσκεται η κορύφωση στην οικονομία. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για ύφεση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», συνέχισε.
«Τότε, αν το ξεπεράσετε αυτό, υπάρχει η συνολική σταδιακή επιβράδυνση καθώς φτάνουμε πιθανώς στο μέσο ή στο πίσω μισό του 2023» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης