Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι 3.000 μον ή –37% από τα υψηλά έτους για τον S&P 500 ο στόχος για 2022 - Ποιος θα είναι η νέα Lehman αυτής της ύφεσης;

BofA: Οι 3.000 μον ή –37% από τα υψηλά έτους για τον S&P 500 ο στόχος για 2022 - Ποιος θα είναι η νέα Lehman αυτής της ύφεσης;
Κατά την Bank of America η bear market στην οποία βρισκόμαστε ήδη θα τελειώσει τον Οκτώβριο του 2022 με τον S&P να διολισθαίνει στις 3.000 μονάδες

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στην Wall Street θα υποχωρήσει -37% το 2022 έχοντας ως τιμή – στόχο τις 3.000 μονάδες από υψηλό έτους 4.800 μονάδες δηλαδή απώλεια 1.800 μονάδων.
Η πτώση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών τις 3.900 μονάδες είναι -23%.

Ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της BofA Michael Hartnett, από τους πλέον αρνητικούς για την Wall Street αναδείχθηκε επίσης ως ο πιο ακριβής αναλυτής όταν για πρώτη φορά προειδοποίησε σωστά μια ύφεση και ότι θα ερχόταν η bear market στην Wall Street.
Κατά την Bank of America η bear market στην οποία βρισκόμαστε ήδη θα τελειώσει τον Οκτώβριο του 2022 με τον S&P να διολισθαίνει στις 3.000 μονάδες.

Την ίδια στιγμή και οι άλλες μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η J P Morgan δεν αποκλείουν διόρθωση έως τις 3.600 μονάδες.

Τα 3 σοκ του 2022

Τρία μεγάλα σοκ θα χτυπήσουν το 2022 υποστηρίζει η Bank of America.

H ιστορία του 2022 είναι «πληθωριστικό σοκ = σοκ επιτοκίων = σοκ ύφεσης»
Η μεγαλύτερη ιστορία της δεκαετίας του 2020 είναι η αλλαγή οικονομικού και νομισματικού καθεστώτος - υψηλότερος πληθωρισμός, υψηλότερα επιτόκια, υψηλότερη αστάθεια και χαμηλότερες αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, λόγω των τάσεων στην κοινωνία (ανισότητα), την πολιτική (λαϊκισμός - προοδευτισμός), τη γεωπολιτική (πόλεμος), το περιβάλλον (μηδενικές εκπομπές). ), οικονομία (παγκοσμιοποίηση και ενάντιοι στην παγκοσμιοποίηση), δημογραφικά στοιχεία (μείωση πληθυσμού της Κίνας).

Ακόμη οι μετοχές αντέχουν

Στα ομόλογα οι εκροές ήταν μεγαλύτερες από τις μετοχές.
Για κάθε εισροή 100 δολάρια στο χρέος από τις 20 Απριλίου, έχουν πωληθεί 27 δολάρια, για κάθε εισροή 100 δολάρια σε παγκόσμιες μετοχές από τις 21 Ιανουαρίου, έχουν πωληθεί μόνο 4 δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, και υπό το πρίσμα των ανελέητων πωλήσεων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη εκροή από τα ομόλογα από το Μάρτιο του 2020 (6,1 δισ. δολάρια), η μεγαλύτερη εκροή από ομόλογα υψηλής απόδοσης σε 14 εβδομάδες (4,3 δισ. δολάρια), η μεγαλύτερη εκροή από τις τράπεζες από 20 Μαρτίου (1,6 δισ. δολάρια)

Κατά την BofA όλα αυτά δεν αποτελούν για την Fed, κάποιο σοβαρό συστημικό γεγονός οπότε ακόμη η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα δράσει...
Με βάση τους δείκτες που παρακολουθεί η BofA οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση μάλλον ενδείκνυται για πώληση και όχι για αντιστροφή τάσης.

Κατά την BofA υπήρξαν 19 bear markets στις ΗΠΑ τα τελευταία 140 χρόνια - η μέση πτώση κάθε bear market ήταν 37,3% και ο μέσος όρος που διήρκησαν ήταν 289 ημέρες.
Εάν αυτός ο μέσος όρος επαναληφθεί σήμερα, η bear market λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2022 με S&P500 στις 3000, τον Nasdaq στις 10.000 μονάδες.

Επίσης όταν οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή EPS και το ΑΕΠ κινούνται χαμηλότερα, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο ποιο είναι το σωστό πολλαπλάσιο με το οποίο πρέπει να διαπραγματεύονται οι χρηματιστηριακές αγορές.
Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πολλαπλάσιο του 21ου αιώνα είναι το 19x δηλαδή ένα χρηματιστήριο να διαπραγματεύεται 19 φορές τα κέρδη των εταιριών… η BofA υποστηρίζει ότι ένα πολλαπλάσιο 14x τα κέρδη είναι πιο κατάλληλο για τον στασιμοπληθωρισμό.

Τα δύο στρατόπεδα

Υπάρχουν δύο στρατόπεδα στην αγορά, ξεκινώντας από τους (ελαφρώς σοκαρισμένους) ταύρους, που μόλις είδαν τον S&P να εισέρχεται σε μια bear market.

Οι longs επενδυτές που θεωρούν τις τρέχουσες τιμές δυστοπικές εκτιμούν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του «πληθωριστικού σοκ» του «σοκ επιτοκίων» αλλά και του «σοκ ύφεσης» που άρχισαν να προεξοφλούνται.
Το κλειδί για τους longs επενδυτές τώρα είναι τα δεδομένα JOLTs (όπου οι πιο πρόσφατες θέσεις εργασίας έφτασαν το ρεκόρ των 11,5 εκατ.).

Σε όλα αυτά, οι short επενδυτές υποστηρίζουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Wall Street είναι 6,3 φορές μεγαλύτερα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ, όπως φαίνεται το 2020 - και όπως αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα η Fed - η πιο γρήγορη διαδρομή προς τη βαθιά ύφεση είναι μέσω της κατάρρευσης της Wall Street.
O κίνδυνος ύφεσης είναι ορατός για την αμερικανική οικονομία, όπως και υψηλότερη ανεργία ενώ η νομισματική πολιτική έχει παραλύσει.
Ο πληθωρισμός εμποδίζει την δυνατότητα αντίδρασης της Fed, η πόλωση εμποδίζει τη δυνατότητα αντίδρασης της δημοσιονομικής πολιτικής

Ποιος θα είναι η νέα Lehman αυτής της ύφεσης;

Ένα σοβαρό ερώτημα που τίθεται εν μέσω αυτής της νέας καταιγίδας, ποιος θα είναι η νέα Lehman αυτής της ύφεσης;

Ομόλογα
Κατά την BofA από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέους με αρνητική απόδοση έχουν υποχωρήσει στα 2 τρις δολάρια με αρνητική απόδοση μέσα σε 9 μήνες που σημαίνει υψηλό κίνδυνο ρευστοποίησης και απομόχλευσης και χρεοκοπίας.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη η FED και η ΕΚΤ δεν έχουν ξεκινήσει επίσημα την ποσοτική σύσφιξη οπότε έχουμε ακόμη δρόμο…
Ποιος θα είναι η νέα Lehman αυτής της ύφεσης;
Το ερώτημα παραμένει αλλά όσο μαίνεται αυτό το περιβάλλον… μια νέα Lehman Brothers θα σκάσει στον ορίζοντα… αναζητείται τι θα είναι αυτό…

b1_4.jpg
b2_4.jpg
b3_3.jpg
b5_2.jpg

b4_3.jpg

b7_2.jpg

b6_2.jpg

b8_2.jpg


b9_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης