Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Αυτή τη φορά η Fed δεν θα σπεύσει να σώσει τις μετοχές - Η Μητέρα όλων των Καταρρεύσεων έρχεται!

Phoenix Capital: Αυτή τη φορά η Fed δεν θα σπεύσει να σώσει τις μετοχές - Η Μητέρα όλων των Καταρρεύσεων έρχεται!
Η Fed δεν νοιάζεται για τις μετοχές γιατί πρέπει να νοιαστεί για τον πληθωρισμό. Κι ο μόνος τρόπος που έχει για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό είναι να συντρίψει τη ζήτηση προκαλώντας ύφεση
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές πρέπει να είναι πια πολύ προσεκτικοί, γράφει σε ανάλυσή του το Phoenix Capital Research, γιατί αυτή τη φορά η Fed δεν θα σπεύσει να σώσει τις μετοχές.
Πώς το εξηγεί;
Εδώ και πολλά χρόνια, τονίζει, οι επενδυτές έχουν μάθει να αγοράζουν τη «βουτιά» επειδή η Fed αναλαμβάνει πάντα δράση για να στηρίξει τις χρηματιστηριακές αγορές, όταν εμφανίζεται σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης.
Η Fed το έκανε αυτό όλο το διάστημα από το 2009 ως το 2017, το 2018 και ξανά από το 2020 έως τις αρχές του 2022.
Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τις μετοχές, παρά το γεγονός ότι έχουν μπει σε bear market.
Το παρακάτω γράφημα είναι σαφές: η ανοδική τάση (μπλε γραμμή) από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020 έχει σπάσει. Επιπλέον, οι μετοχές έχουν χάσει μια κρίσιμη στήριξη (κόκκινη γραμμή).

GPC52022.png

Εάν λοιπόν αγοράζετε ακόμη μετοχές, επειδή πιστεύετε ότι η Fed θα σπεύσει να σώσει ξανά το παιχνίδι, κάνετε λάθος. Πράγματι, η Fed το έκανε αυτό στο παρελθόν… αλλά τότε δεν είχαμε πληθωρισμό.
Τώρα έχουμε πληθωρισμό.
Μια βασική οικονομική αρχή μας λέει:
Ζήτηση + Προσφορά = Τιμή.
Η προσφορά για τα περισσότερα είδη έχει μειωθεί λόγω των διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Η ζήτηση για τα περισσότερα είδη έχει αυξηθεί επειδή η Fed και η αμερικανική κυβέρνηση έριξαν 11 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα τελευταία δύο χρόνια.
Υψηλότερη ζήτηση + Χαμηλότερη προσφορά = Ανεξέλεγκτος πληθωρισμός.
Η Fed δεν μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Δεν μπορεί να τυπώσει λάδι, κασσίτερο, χαλκό ή οποιοδήποτε από τα άλλα προϊόντα που χρειάζεται η οικονομία. Η Fed δεν μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εργαζομένων στα λιμάνια, στα φορτηγά, και στα άλλα μεταφορικά μέσα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Fed μπορεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό είναι να συντρίψει τη ζήτηση πυροδοτώντας μια ύφεση.
Με άλλα λόγια… η Fed σήμερα ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για τις μετοχές.
Λάβετε υπόψη σας: ο πληθωρισμός είναι τώρα στο + 8%, τα επιτόκια είναι στο 1%, η Fed δεν έχει ακόμη αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της και οι μετοχές ήδη κάνουν αυτό:

GPC518222_0.png

Τι θα συμβεί λοιπόν όταν η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια στο 5%; Τι θα συμβεί όταν θα προσπαθήσει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά 1 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Πιάνετε την ιδέα;
Η Μητέρα όλων των Καταρρεύσεων έρχεται!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης