Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα 3 σενάρια του υπερτιμημένου S&P 500 που απέχουν... 1.000 μονάδες - Η Fed ή θα παγώσει ή θα κάψει την οικονομία των ΗΠΑ

Morgan Stanley: Τα 3 σενάρια του υπερτιμημένου S&P 500 που απέχουν... 1.000 μονάδες - Η Fed ή θα παγώσει ή θα κάψει την οικονομία των ΗΠΑ
Η Morgan Stanley πιστεύει ότι η εύλογη αξία του S&P 500 είναι ~3.700-3.800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Με το ποίημα του Robert Frost υπό τον τίτλο "Fire and ice", για την καταστροφή του κόσμου, η οποία αποδίδεται είτε στη φωτιά είτε στον πάγο, παρομοιάζει η Morgan Stanley τη θέση της Federal Reserve, και το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται.
Εάν συσφίξει νωρίτερα από το σωστό την πολιτική της, θα πλήξει την ανάπτυξη.
Εάν δεν τη συσφίξει εγκαίρως, θα παραμείνει ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός, εξηγεί η Morgan Stanley.
Γι' αυτό και συνεχίζει να πιστεύει ότι η αμερικανική αγορά μετοχών δεν τιμολογεί τα δεδομένα της οικονομίας, με τις αποτιμήσεις να είναι υψηλότερες της εύλογης αξίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley πιστεύει ότι η εύλογη αξία του S&P 500 είναι ~3.700-3.800 μονάδες, με την πιθανότητα ο δείκτης να κινηθεί χαμηλότερα να είναι εφικτή.
Στιγμιότυπο_2022-05-17_9.45.01_πμ.png
Fire and Ice στις ΗΠΑ...

Η νομισματική πολιτική συνεχίζει να συσφίγγεται ενώ επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται (ο PMI επιβραδύνεται, οι αναθεωρήσεις κερδών επιδεινώνονται και η αύξηση του ΑΕΠ μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο), παρατηρεί η Morgan Stanley.
Ο S&P 500 εξακολουθεί να μην έχει αποτιμήσει αυτό το περιβάλλον, το οποίο η Morgan Stanley αναμένει να συνεχιστεί.

Βρισκόμαστε στη μέση ενός θερμότερου αλλά συντομότερου κύκλου στις ΗΠΑ...

Το βασικό συμπέρασμα εδώ είναι ότι τα οφέλη από τη θετική λειτουργική μόχλευση από τις αρχές έως τα μέσα του κύκλου είναι πίσω μας και η αύξηση των κερδών είναι πιθανό να επιβραδυνθεί, λόγω της συμπίεσης του περιθωρίου κέρδους και της επιβράδυνση της ανάπτυξης.
Αυτή η δυναμική επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα και την πρόσφατη πτωτική πίεση που έχουμε δει στο εύρος των αναθεωρήσεων κερδών.
Σε συνδυασμό με την επιβράδυνση των PMI, αυτή η καθοδική αύξηση των κερδών που αναμένουμε το επόμενο έτος δίνει μεγάλη πεποίθηση ότι το σενάριο «πάγου» έφτασε και είναι εδώ για να μείνει για ακόμη περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί φέτος.

Αυτή η επιβράδυνση της μακροοικονομικής και των κερδών συμβαίνει σε μια εποχή που η Fed παραμένει πολύ επιθετική...

Το δύσκολο είναι ότι αυτή η επιβράδυνση συμβαίνει σε μια εποχή χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Γι΄αυτό και επικρατεί η άποψη ότι η αμερικανική αγορά μετοχών δεν τιμολογείται σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί.
Στην πραγματικότητα, με βάση το πλαίσιο εύλογης αξίας, ο S&P 500 εξακολουθεί να κινείται σε λάθος επίπεδα για το τρέχον περιβάλλον ανάπτυξης.
Με βάση τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, το ERP εύλογης αξίας είναι περίπου 40-50 μ.β. υψηλότερο από τα τρέχοντα επίπεδα, το πολλαπλάσιο της εύλογης αξίας είναι κατά 1-1,5 μονάδες χαμηλότερα και η τιμή εύλογης αξίας είναι ~3.700-3.800 μονάδες.
Επομένως, η Morgan Stanley εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει υπέρβαση της εύλογης αξίας.
Συνδυάζοντας αυτή την τακτική ρύθμιση με τον μελλοντικό 12μηνο στόχο των 3.900 μονάδων σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση στο εγγύς μέλλον προτού επιστρέψουμε στις 3.900 μονάδες μέχρι την επόμενη άνοιξη, του 2023.
Στιγμιότυπο_2022-05-17_9.44.19_πμ.png

Τα 3 σενάρια

Οι μελλοντικοί στόχοι στα τρία σενάρια Bear/Base/Bull του 12μηνου για τον S&P 500 είναι 3350/3900/4450...
Στο βασικό σενάριο, η «φωτιά» και ο «πάγος» επιμένουν καθώς η Fed συνεχίζει να σφίγγει την πολιτική σε ένα περιβάλλον επιβράδυνσης ανάπτυξης.
Οι αγορές πρέπει να αναμένουν επιβράδυνση της αύξησης των κερδών, χαμηλότερη αποτίμηση και αυξημένη αστάθεια.
Στο θετικό σενάριο της Morgan Stanley, η αύξηση των κερδών επιβραδύνεται αλλά εξακολουθεί να είναι θετική, οι πιέσεις κόστους μειώνονται καθώς ο πληθωρισμός περιορίζεται, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ανακάμπτει και το υπερβολικό απόθεμα σε καταναλωτικά αγαθά απορροφάται - μια ήπια προσγείωση όπου τα μεγέθη θα ανακάμψουν.
Το αρνητικό σενάριο προϋποθέτει ύφεση, επίμονο πληθωρισμό εισροών/κόστους εργασίας και σταθερή πίεση περιθωρίου.
Η μείωση της ζήτησης είναι ένα κυρίαρχο θέμα, που οδηγεί σε ευρεία επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων.
Αυτός ο συνδυασμός καθιστά αρνητική την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων το 2023.

Οι συστάσεις της

Στιγμιότυπο_2022-05-17_9.47.55_πμ.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης