Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Skylar Capital: Καταστροφικός ο χειμώνας για την ενέργεια αν κλείσει τις στρόφιγγες ο Putin

Skylar Capital: Καταστροφικός ο χειμώνας για την ενέργεια αν κλείσει τις στρόφιγγες ο Putin
Για έναν καταστροφικό χειμώνα όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας προειδοποιεί ο βετεράνος αναλυτής Bill Perkins
Σχετικά Άρθρα
Για έναν καταστροφικό χειμώνα όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας προειδοποιεί ο βετεράνος αναλυτής Bill Perkins, εάν η Ρωσία κλείσει εντελώς τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι μια ζοφερή αγορά αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο CNBC ο Perkins, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής trader της Skylar Capital Management.
«Είμαστε σε κατάσταση πανικού », πρόσθεσε ο Perkins.
«Εάν η Ρωσία κλείσει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, η Ευρώπη θα προσπαθήσει αυτό το χειμώνα να διατηρήσει τη θέρμανση και όρθια την οικονομία», προειδοποίησε.

Η κλιμάκωση του ενεργειακού πολέμου Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησε το ολλανδικό συμβόλαιο χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου,  σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, πάνω από 20% την Τετάρτη.
Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης TTF Φυσικού Αερίου έχουν σημειώσει άλμα σχεδόν κατά 60% από τις αρχές του 2022.

Αυξημένες τιμές και μεγάλη αστάθεια

«Να αναμένετε αυξημένη τιμή και μεγάλη αστάθεια για τα επόμενα χρόνια», προειδοποίησε ο Perkins, περιγράφοντας τις προοπτικές του για την αγορά ως «ελαφρώς bearish βραχυπρόθεσμα» αλλά «εποικοδομητική και bullish μακροπρόθεσμα».
«Δεδομένου του πού βρίσκονται οι τιμές αυτή τη στιγμή και τις ροές LNG [υγροποιημένου φυσικού αερίου] προς τη βορειοδυτική Ευρώπη, είναι στην πραγματικότητα μια bearish κατάσταση που απαγορεύει την πλήρη απομάκρυνση του ρωσικού φυσικού αερίου», τόνισε.
«Δεδομένου ότι εκτόξευσαν τον πρώτο πύραυλο… όλοι οι άλλοι είναι ενήμεροι, έτσι αυτά τα πτητικά στοιχήματα έχουν περικοπεί», πρόσθεσε.
«Τον χειμώνα, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας», σημείωσε.
«Χωρίς ρωσικό αέριο, το οποίο αποτελεί περίπου το 40% της προσφοράς τους σε φυσικό αέριο ή της ζήτησης τους για φυσικό αέριο, είναι πραγματικά δύσκολο να δούμε πώς ισορροπεί η αγορά χωρίς να ξεμείνει από φυσικό αέριο», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης