Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bianco Research: «Επικό μακελειό» στα ομόλογα των ΗΠΑ, λόγω Fed - Πλήγμα για όλα τα χρηματοοικονομικά assets

Bianco Research: «Επικό μακελειό» στα ομόλογα των ΗΠΑ, λόγω Fed - Πλήγμα για όλα τα χρηματοοικονομικά assets

Ο πρόεδρος της Bianco Research κατηγορεί τη Fed ότι έχει καθυστερήσει πολύ όσον αφορά τον τερματισμό των πανδημικών πολιτικών για εύκολο χρήμα

Σχετικά Άρθρα

Ενδεχομένως να μην υπάρχει διαφυγή από την αναταραχή στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ, ακόμα και για τους επενδυτές της Wall Street.
O Jim Bianco προειδοποιεί ότι οι κρίσιμες πολιτικές της Fed για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό θα προκαλέσουν εκτεταμένες απώλειες στη Wall Street. «Τελικά, θα επανέλθει και θα πλήξει όλα τα χρηματοοικονομικά assets» δήλωσε ο πρόεδρος της Bianco Research, μιλώντας στο CNBC.
Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Bianco έγινε bearish για τις μετοχές, κυρίως λόγω των κινδύνων πληθωρισμού. Ο ίδιος κατηγορεί τη Fed ότι έχει καθυστερήσει πολύ όσον αφορά τον τερματισμό των πανδημικών πολιτικών για εύκολο χρήμα και για την άνοδο των επιτοκίων.
«Η περσινή εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα είχε τεθεί υπό έλεγχο και παροδικός είναι αναμφισβήτητα μία από τις χειρότερες προβλέψεις στην ιστορία της Fed» δήλωσε ο Bianco και συνέχισε «τώρα έχουν κολλήσει σε αυτή την εξαιρετικά επιθετική πολιτική διότι δεν άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια με πολύ χαλαρό ρυθμό πριν από ένα χρόνο».
Παράλληλα, ο Bianco εξέφρασε την ανησυχία του για το μεγάλο κόστος κάλυψης.
«Δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια σκληρή προσγείωση. Αλλά αυτό που σκοπεύουν να κάνουν είναι να χαλιναγωγήσουν τις τιμές», είπε ο Bianco για να συμπληρώσει «θέλουν χαμηλότερο πληθωρισμό, και θα αυξήσουν τα επιτόκια έως ότου μειωθεί ο πληθωρισμός. Πώς θα το κάνουν αυτό; Θα επιβραδύνουν τη ζήτηση».
Σύμφωνα με τον Bianco, η μόνη λύση της Fed είναι να αυξήσει γρήγορα τα επιτόκια και να κάνει τους πλούσιους ανθρώπους να σταματήσουν να ξοδεύουν. Η αγορά ομολόγων ήδη προεξοφλεί τις πιθανές τολμηρές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.
«Η αγορά ομολόγων το καταλαβαίνει. Το μακελειό είναι επικό», έγραψε σε πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter. «Αυτή δεν είναι μόνο η χειρότερη αγορά ομολόγων στην καριέρα μας (συνολική απόδοση), αλλά μπορεί να είναι η χειρότερη της ζωής μας».
Ο Bianco, ο οποίος 75% πιθανότητα πληθωρισμού μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει αύξηση 50 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 3-4 Μαΐου 2022.
«Θα είναι 50 (μονάδες βάσης) σε όλη τη διαδρομή μέχρι η Fed βασικά να αυξήσει πολύ τα επιτόκια και να σπάσει κάτι. Και μετά θα τελειώσουν. Αλλά, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις 25 (μονάδες βάσης)», είπε. «Αν θέλουν να ανέβει το χρηματιστήριο, ίσως θα έπρεπε να μιλάνε για 75 αντί για 50 (μονάδες βάσης)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης