Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: H Fed μόλις αποκάλυψε το σχέδιό της για το υπόλοιπο του 2022... Δεν μπλοφάρει!

Phoenix Capital: H Fed μόλις αποκάλυψε το σχέδιό της για το υπόλοιπο του 2022... Δεν μπλοφάρει!

Η Phoenix Capital αποκωδικοποιεί τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell

Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση προς τους επενδυτές για τα επόμενα βήματα της Fed απευθύνει με ανάλυση της, η Phoenix Capital, μία ημέρα μετά την ομιλία του Jerome Powell σε συνέδριο της National Association of Business Economics.
«Το χρηματιστήριο ετοιμάζεται για μια μεγάλη έκπληξη.
Οι "ταύροι" της Wall Street πιστεύουν ότι η Fed "μπλοφάρει" για να κινηθεί προς τον τερματισμό του πληθωρισμού. Πιστεύουν ότι η Fed -για άλλη μια φορά- θα "μιλήσει σκληρά", αλλά δεν θα κάνει τίποτα… όπως έκανε για το μεγαλύτερο κομμάτι των τελευταίων δύο ετών» επισημαίνει η Phoenix Capital και προειδοποιεί «κάνουν λάθος».
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός.
  • Εάν (η Fed) καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθεί πιο επιθετικά αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης… θα το κάνει.
  • Εάν (η Fed) αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσει σε σύσφιξη μεγαλύτερη από το κανονικό και σε μια πιο περιοριστική στάση, θα το κάνει επίσης.

«Θυμηθείτε ότι αυτός που μιλά είναι ο Jerome Powell… ο άνθρωπος που έχει τυπώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο της Fed στην ιστορία. Και να που παραδέχεται δημοσίως ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη του πληθωρισμού.
Αυτή είναι μια καλή παραδοχή από τον πιο ισχυρό κεντρικό τραπεζίτη στον κόσμο!
Κοιτάξτε, ας είμαστε ξεκάθαροι εδώ… Η Fed ποτέ δεν θέλει να εκπλήξει τις αγορές. Έτσι, αν ο πρόεδρος της Fed δηλώνει ανοιχτά ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια πολύ πιο επιθετικά, με αυξήσεις 0,5% σε πολλαπλές συνεδριάσεις, υπάρχει ένας καλός λόγος που το κάνει αυτό.
Ο λόγος; Η Fed πρέπει να κάνει ακριβώς αυτό για να έχει ελπίδες να τερματίσει τον πληθωρισμό.
Όποιος αγοράζει μετοχές σήμερα, με βάση την υπόθεση ότι η Fed μπλοφάρει, θα μείνει έκπληκτος. Σίγουρα, οι μετοχές μπορεί να σημειώνουν ράλι, αλλά αν ελπίζετε ότι η Fed θα συνεχίσει να τυπώνει χρήματα για να στηρίξει τις αγορές, θα χάσουν τα χρήματα τους.
Αυτό το γνωρίζουν και οι αγορές όπως μας δείχνει το παρακάτω διάγραμμα» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Fed_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης