Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed στις συνεδριάσεις Μαΐου και Ιουνίου

Goldman Sachs: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed στις συνεδριάσεις Μαΐου και Ιουνίου
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην τελευταία συνεδρίαση, βάζοντας τέλος στα μηδενικά κόστη δανεισμού των τελευταίων 2 ετών
Σχετικά Άρθρα

Αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed στις συνεδριάσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, «βλέπει» πλέον η Goldman Sachs.
Οι οικονομολόγοι υπό τον Jan Hatzius επεσήμαναν ότι η Fed πιθανότητα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις τέσσερις εναπομείνασες συνεδριάσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η αλλαγή στην πρόβλεψη της Goldman Sachs ακολούθησε την ομιλία και τα σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις επόμενες συνεδριάσεις, εάν χρειαστεί.
Σημειώνεται ότι η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην τελευταία συνεδρίαση, βάζοντας τέλος στα μηδενικά κόστη δανεισμού των τελευταίων 2 ετών, ενώ σηματοδότησε επιπλέον 6 αυξήσεις του ίδιου μεγέθους φέτος. O Powell ανέφερε ότι οι αυξήσεις μισής μονάδας να είναι στο τραπέζι, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάσουν στις 3-4 Μαΐου αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις.
Η γλώσσα του Powell στην ομιλία και τις παρατηρήσεις του ήταν ένα ξεκάθαρο hawkish μήνυμα, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Goldman.
«Η καλύτερη εκτίμηση μας είναι ότι η μετατόπιση της διατύπωσης από "σταθερά" τον Ιανουάριο σε "ταχεία" σήμερα είναι ένα μήνυμα ότι έρχεται μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης» επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης