Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FPRI (think tank): Τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις Putin για Lugansk και Donetsk

FPRI (think tank): Τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις Putin για Lugansk και Donetsk
O Putin διαμηνύει σε ΝΑΤΟ ότι οι εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία δεν μπορούν να τον σταματήσουν
Σχετικά Άρθρα

Την απόφαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Lugansk και Donetsk αποκωδικοποιεί ο Rob Lee από το think tank Foreign Policy Research Institute (FPRI).
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στο CNBC, η απόφαση του Putin αποτελεί ένα «κρυφό» μήνυμα προς το Κίεβο και το ΝΑΤΟ, ότι δεν μπορεί οι εξαγωγές όπλων προς την Ουκρανία δεν μπορούν να τον σταματήσουν.
«Η Ρωσία δεν θέλει το ΝΑΤΟ και το Κίεβο να πιστεύουν ότι οι εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία αποτέλεσμα εμπόδιο για τη Μόσχα» δήλωσε ο Lee μιλώντας στο CNBC. Από αυτήν την άποψη, ο Putin ενδεχομένως να πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τη Ρωσία να εντείνει την επιθετικότητα στην Ουκρανία αντί να μην κάνει τίποτα.
Σύμφωνα με τον Lee, εάν η Ρωσία υποχωρήσει τώρα, το ΝΑΤΟ θα πιστέψει ότι οι εξαγωγές όπλων στην Ουκρανία ήταν ένα «καθοριστικό βήμα» και ότι χρειάζεται περισσότερη αποτροπή... Και η Μόσχα δεν το θέλει αυτό.
«Ένας λόγος για τον οποίο η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει ότι η δράση τώρα είναι λιγότερο δαπανηρή από την αναμονή είναι ότι εάν η Ουκρανία αναπτύξει πυραυλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς, αυτό σημαίνει ότι κάθε είδους ρωσική κλιμάκωση στο μέλλον θα μπορούσε να οδηγήσει σε χτυπήματα της Ουκρανίας σε ρωσικές πόλεις ή σε σημαντικές στρατιωτικές υποδομές πιο μέσα στη Ρωσία» είπε ο Lee.
Η Ουκρανία δεν έχει αυτή την επιλογή αυτή τη στιγμή και αυτό είναι πιθανώς «μέρος της ανάλυσης κόστους-οφέλους» για τον Putin, πρόσθεσε ο Lee.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης