Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Υποβάθμιση διεθνών μετοχών, για πρώτη φορά μετά το αποκορύφωμα της πανδημίας

Credit Suisse: Υποβάθμιση διεθνών μετοχών, για πρώτη φορά μετά το αποκορύφωμα της πανδημίας
Αυξάνονται οι πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Σχετικά Άρθρα

Σε «benchmark» από «overweight» υποβάθμισε η Credit Suisse την αξιολόγηση της για τις διεθνείς μετοχές, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Η τράπεζα, που υποβάθμισε την αξιολόγηση της για τις διεθνείς μετοχές για πρώτη φορά μετά το αποκορύφωμα της πανδημίας, εκτιμά ότι τα επιτόκια της Fed θα πρέπει να βρίσκονται στο 1,7% για το 2022, κινούμενα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Έως το τέλος του 2023 τα επιτόκια θα πρέπει να βρίσκονται 2,5%, που είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων της αγοράς.
«Η Fed έχει επιτύχει τους διπλούς στόχους της για μέγιστη απασχόληση και 2% για προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες. Επομένως, η πολιτική θα πρέπει να είναι ουδέτερη», δήλωσε ο αναλυτής της Credit Suisse, Andrew Garthwaite. Ο ίδιος αναμένει ότι το κενό στην παραγωγή θα κλείσει έως το τέλος του 2022 και ως εκ τούτου οι νομισματικές συνθήκες θα πρέπει να είναι «τουλάχιστον ουδέτερες».
Επίσης, ο Garthwaite υποστήριξε ότι το πιο καίριο ζήτημα για τις διεθνείς αγορές είναι η αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ, που είναι «πολύ υψηλοί», καθώς είναι 75 μονάδες βάσης πάνω από τα επίπεδα που θα συμβάδιζαν με τον στόχο της Fed για τον πληθωρισμό.
«Οι αξιόπιστοι κύριοι δείκτες αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ δεν υποχωρούν. ακόμη. Εάν οι μισθοί παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τον Μάιο, η Fed θα έπρεπε να επιβραδύνει γρήγορα την αύξηση του ΑΕΠ κάτω από την τάση με όποιους ρυθμούς απαιτούνται» σύμφωνα με την Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης