Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J P Morgan: Ανοδικά οι αγορές επειδή θα βελτιωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ στις 10/2 - Θα κρίνει το 0,25% ή 0,50% της FED

J P Morgan: Ανοδικά οι αγορές επειδή θα βελτιωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ στις 10/2 - Θα κρίνει το 0,25% ή 0,50% της FED
Στις 10 Φεβρουαρίου ανακοινώνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και μάλλον θα είναι οριακά βελτιωμένος... ή θα κινηθεί σταθεροποιητικά... 
Σχετικά Άρθρα

Βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει ανάκαμψη στις μετοχές, επειδή τα στοιχεία του πληθωρισμού που θα δημοσιευτούν στις 10 Φεβρουαρίου 2022 θα είναι οριακά καλύτερα στις ΗΠΑ αναφέρει η J P Morgan.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ψίθυροι που αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι οριακά καλύτερος από τις εκτιμήσεις…

Όπως αναφέρει η Ολλανδική Rabobank «κανείς δεν πρόκειται να ενθουσιαστεί με οποιαδήποτε οικονομικά δεδομένα μέχρι την έκθεση του πληθωρισμού στις 10 Φεβρουαρίου 2022 στις ΗΠΑ» και φυσικά έχει δίκιο, επομένως, αντί να αναλύει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, η Wall Street έχει προχωρήσει στην οικοδόμηση σεναρίων και προβλέψεων τι να περιμένουμε στις 08:30 και πώς θα αντιδράσει η αγορά.

Η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό είναι πολύ κρίσιμη γιατί μπορεί να επιδράσει καίρια στις τελικές αποφάσεις της FED του Μαρτίου 2022 εάν δηλαδή θα αυξήσει τα επιτόκια 0,25% ή 0,50%
Κατά την Bank of America ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου 2022 θα δοκιμάσει τα σχέδια της FED της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εάν θα αυξήσει τα επιτόκια 0,25% ή 0,50%.

Βεβαίως, ένας λόγος για την αισιοδοξία ενόψει της ανακοίνωσης για τον πληθωρισμό είναι όπως αναφέρει η Deutsche Bank ότι 8 από τις τελευταίες 10 ανακοινώσεις για τον μηνιαίο πληθωρισμό έχει κινηθεί πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις.
Οι "ειδικοί" της Wall Street έχουν κουραστεί να κάνουν πάντα λάθος και μπορεί κάλλιστα να είναι υπερβολικά επιθετικοί.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η JPMorgan υποστηρίζει ότι «όλο και περισσότερο, ακούγονται ψίθυροι ότι ο πληθωρισμός στις 10 Φεβρουαρίου 2022 θα κινηθεί χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις και με βάση τα δεδομένα μπορεί να δούμε το 10ετές ομόλογο να κινηθεί προς το 2% η απόδοση του ή υψηλότερα.

Ο πληθωρισμός στις 10 Φεβρουαρίου 2022 στις ΗΠΑ έχει σημασία γιατί θα επηρεάσει τις αποφάσεις της FED.
Το βασικό σενάριο πάντως είναι ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, η Fed θα συνεχίσει την στρατηγική αύξησης των επιτοκίων.

Μετά την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed είναι σαφές ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι η μόνη μεταβλητή που έχει σημασία για τη Fed.
Η άνοδος του βασικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων και, σε μικρότερο βαθμό, των ενδυμάτων και των επίπλων, ενώ η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών μεταφοράς και των τιμών στέγασης συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πληθωρισμός ενώ είναι βασικός οικονομικός δείκτης, υστερεί σε αντίδραση σε σχέση με άλλους δείκτες.
Η άποψη πολλών είναι ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε ακραία επίπεδα οπότε δεν αποκλείεται να καταγραφεί βραχυπρόθεσμα ανάκαμψη.
Σύμφωνα με την JPMorgan, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πτώση του πληθωρισμού, θα δούμε ένα σενάριο όπου οι αποδόσεις θα κινηθούν χαμηλότερα, παίρνοντας μαζί τις πραγματικές αποδόσεις.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό η Ανάπτυξη να κινηθεί καλύτερα του αναμενόμενου στις ΗΠΑ.

Το αρνητικό σενάριο

Φυσικά, είναι πιθανό ο πληθωρισμός να εκπλήξει ανοδικά και οι επενδυτές να υποστούν ψυχρολουσία στις 9 από τις 11 ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό.
Με πληθωρισμό στο 7,3% σε ετήσια βάση και οριακά χειρότερη επίδοση με τα στοιχεία Φεβρουαρίου 2022, το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ θα μπορούσε να φθάσει στο 2%.

Για παράδειγμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε στις τράπεζες της ΕΕ αντί για τις τράπεζες των ΗΠΑ όπου οι τράπεζες της ΕΕ έχουν σχετικά υψηλότερη λειτουργική μόχλευση ως προς τα επιτόκια.
Η J P Morgan υπολογίζει ότι κάθε κίνηση 0,25% στις αποδόσεις τείνει να προσθέτει 7% στα κέρδη ανά μετοχή.
Όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, ίσως ως απάντηση στην αυξανόμενη αισιοδοξία της αγοράς είναι ότι ο πληθωρισμός δεν θα προκαλέσει άλλη αρνητική έκπληξη.

Η πτώση του πληθωρισμού αποτελεί θείο δώρο για τον Biden στις ΗΠΑ που καταρρέει δημοσκοπικά όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά κυρίως λόγω της οικονομίας.
Ο πληθωρισμός έχει πλήξει την μεσαία αστική τάξη στις ΗΠΑ.
j1.png

j2.jpg
j3.jpg

j4.jpg

j5.jpg

j6.jpg
j7.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης