Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «Α/Α1» αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Παρευξείνιας Τράπεζας ο διεθνής οίκος Standard and Poor's

Σε «Α/Α1» αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Παρευξείνιας Τράπεζας ο διεθνής οίκος Standard and Poor's
Σύμφωνα με τη «Standard and Poor's (S&P)», η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο της Τράπεζας στις χώρες-μέλη της

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της διακρατικής Παρευξείνιας Τράπεζας προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
Συγκεκριμένα, η πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης (ΤΕΑΕΠ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίστηκε στην κατηγορία «Α/Α1» από «Α-/Α-2» μέχρι σήμερα, με σταθερή προοπτική.
Σύμφωνα με τη «Standard and Poor's (S&P)», η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο της Τράπεζας στις χώρες-μέλη της, ο οποίος αποδεικνύεται από τη σταθερή αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου τα τελευταία τρία χρόνια και την πρόσφατη απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η S&P σημειώνει ακόμα την ανθεκτικότητα και το πολύ ισχυρό προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου της Παρευξείνιας Τράπεζας, ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου της.
«Πρόκειται για την πρώτη πλήρη αναβάθμιση που έλαβε η Παρευξείνια εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και, δεδομένου ότι συνέβη κατά την τρέχουσα- άνευ προηγουμένου- περίοδο παγκόσμιας αναταραχής, αντανακλά πολύ θετικά στην Τράπεζα και θέτει ισχυρά θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξή της» δήλωσε ο πρόεδρός της, Ντμίτρι Πάνκιν.
Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (TEAΕΠ ή Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης