Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πικρές αλήθειες - The Lancet: Ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων δεν δικαιολογείται – Harvard: Τα τιμωρητικά μέτρα δεν δουλεύουν

Πικρές αλήθειες - The Lancet: Ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων δεν δικαιολογείται – Harvard: Τα τιμωρητικά μέτρα δεν δουλεύουν
Λάθος ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων
Σχετικά Άρθρα

Όλο και περισσότεροι, αρχίζουν να βλέπουν την ωμή πραγματικότητα…
Καθηγητές του Harvard σε ένα συνέδριο ανέφεραν ότι τα τιμωρητικά μέτρα σε ανεμβολίαστους ή και σε εμβολιασμένους δεν δουλεύουν, όλα τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα, δηλαδή κάθε φορά που οι κυβερνήσεις παίρνουν τιμωρητικά μέτρα… οι πολίτες αντιδρούν και η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών καταρρέει..
Την ίδια στιγμή και το Lancet το πιο γνωστό ιατρικό περιοδικό στον κόσμο αναγνωρίζει ότι ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων δεν δικαιολογείται…

Λάθος ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων

Από την αρχή της πανδημίας και αναμφισβήτητα πριν, το The Lancet κατέστρεψε επανειλημμένα την φήμη και αξιοπιστία του. Κάποτε θεωρούνταν το πρότυπο των ιατρικών περιοδικών σε όλο τον κόσμο, σήμερα έχει παρουσιαστεί περισσότερο ως φερέφωνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Αντί να ακολουθεί την επιστήμη, το περιοδικό έχει κατηγορηθεί ότι ακολουθεί την ατζέντα του βασικού αφηγήματος…

Σε μια σπάνια - αν και σύντομη - στιγμή επιστημονικής διαύγειας, το περιοδικό δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος να εκφοβίζονται οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Μετά την προώθηση ψευδών αναφορών, όπως η συνεχής χρήση πολλαπλών στρωμάτων μάσκας προσώπου, τα αδιάκοπα lockdown, οι καθολικοί εμβολιασμοί και η θεωρία ότι ο Covid-19 προήλθε από τις νυχτερίδες.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου Günter Kampf:

Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο πανδημία των μη εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν σχετίζονται με την επιδημιολογία του COVID-19.
Η χρήση αυτής της φράσης από αξιωματούχους μπορεί να ενθάρρυνε επιστήμονες να ισχυριστούν ότι «οι μη εμβολιασμένοι απειλούν τους εμβολιασμένους για το COVID-19» αλλά αυτή η άποψη είναι απλουστευμένη.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση.
Στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α., εντοπίστηκαν συνολικά 469 νέα κρούσματα COVID-19 κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων τον Ιούλιο του 2021 και 346 (74%) από αυτά τα κρούσματα ήταν σε άτομα που ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένα, 274 (79%) από τα οποία ήταν συμπτωματική η νόσος.
Επίσης τα ποσοστά νόσησης που ήταν πλήρως εμβολιασμένα και των ατόμων που δεν ήταν εμβολιασμένα ή των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού ήταν άγνωστη αποδείχθηκε ότι έφεραν υψηλό ιικό φορτίο ακόμη και μεταξύ των ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Στις ΗΠΑ, συνολικά 10.262 κρούσματα COVID-19 αναφέρθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα έως τις 30 Απριλίου 2021, εκ των οποίων 2.725 (26,6%) ήταν ασυμπτωματικοί, 995 (9,7%) νοσηλεύτηκαν και 160 (1,6%) πέθανε.
Στη Γερμανία, το 55,4% των συμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε εβδομάδα.
Στο Münster της Γερμανίας, νέα κρούσματα COVID-19 εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον 85 (22%) από τα 380 άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 και πήγαιναν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας

Τα άτομα που είναι εμβολιασμένα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας.
Είναι λοιπόν λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για πανδημία μη εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων.
Ιστορικά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία έχουν δημιουργήσει αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού για το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία τους.
Καλώ τα υψηλόβαθμα στελέχη και τους επιστήμονες να σταματήσουν τον ακατάλληλο στιγματισμό των μη εμβολιασμένων ατόμων, στους οποίους περιλαμβάνονται ασθενείς, συνάδελφοί μας και άλλοι συμπολίτες μας, και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να ενώσουν την κοινωνία.

Είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη λίγοι γιατροί και επιστήμονες που δεν έχουν ασπαστεί την ψευδή αφήγηση της «πανδημίας των μη εμβολιασμένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης