Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eπιμένει η Morgan Stanley: Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street θα σημειώσει πτώση 6%, στις 4.400 μονάδες, το 2021

Eπιμένει η Morgan Stanley: Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street θα σημειώσει πτώση 6%, στις 4.400 μονάδες, το 2021
Στο βασικό σενάριό της η Morgan Stanley αναμένει ότι ο δείκτης θα κατρακυλίσει στις 4.400 μονάδες το 2021
Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός πως η πραγματικότητα έχει διαψεύσει οικτρά τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley για το ύψος του δείκτη βαρομέτρου της Wall Street, S&P 500, οι αναλυτές της τράπεζας αποφεύγουν το mea culpa εμμένοντας στις bearish προβλέψεις τους για το 2021.
«Οι εκτιμήσεις μας για τον δείκτη S&P 500 παραήταν χαμηλές και απαισιόδοξες, ωστόσο με τις οικονομικές συνθήκες να συσφίγγονται και με τα εταιρικά κέρδη να σημειώνουν επιβράδυνση, η σχέση κίνδυνος προς ανταμοιβή δεν είναι καθόλου ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα τιμών» αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας Wilson.
Ειδικότερα, στο βασικό σενάριό της η Morgan Stanley αναμένει ότι ο δείκτης θα κατρακυλίσει στις 4.400 μονάδες τo 2021, ήτοι -6% από το κλείσιμο του S&P 500 την περασμένη Παρασκευή (4.683 μονάδες).
Τα κέρδη αναμένεται να φτάσουν μέχρι το 2023 τα 245 δολάρια, ωστόσο, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η σταδιακή άρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα ασκήσουν πιέσεις στις αποτιμήσεις.
φδσασφδασφδα.JPG
Στην αυγή του 2021, mε την ανησυχία για τις μετοχές να διογκώνεται, η Morgan Stanley είχε προβλέψει ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα σημειώσει μεγάλη πτώση, στις 3.490 μονάδες (πτώση 20% από τα τρέχοντα επίπεδα, δηλαδή τις 4.390 μονάδες), μέχρι το τέλος του 2021.
«Τους τελευταίους μήνες έχουμε μια λιγότερο αισιόδοξη εικόνα για τις αγορές, βάσει του μοτίβου που σχετίζεται με τη μετάβαση στον μεσαίο κύκλο».
Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων είναι σύνηθες για την αγορά να απομακρύνεται από τους «νικητές» του πρώιμου κύκλου προς μετοχές υψηλότερης ποιότητας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Επίσης, λαμβάνει χώρα, συνήθως, μια διαδικασία καθοδικής αποτίμησης για την ευρύτερη αγορά, περίπου 20%, υποστήριζε τότε ο Wilson.
Παρ’ όλα αυτά διαψεύστηκε οικτρά, με τις μετοχές να σημειώνουν έκτοτε ράλι +25% και να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Στη συνέχεια, υπήρξε ένα εκπληκτικό bull run, με τον S&P 500 να σπάει 65 φορές το all time high ρεκόρ του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης