Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έκπληξη από την JP Morgan - Πλέον καλύπτει μετοχές της επιτήρησης στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως η Intralot

Έκπληξη από την JP Morgan - Πλέον καλύπτει μετοχές της επιτήρησης στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως η Intralot
Κι όμως η JP Morgan καλύπτει μετοχές της επιτήρησης
Σχετικά Άρθρα
Overweight, ήτοι αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς, είναι η σύσταση της JP Morgan για τη μετοχή της Intralot, η οποία είναι στο ελληνικό χρηματιστήριο στην κατηγορία της... επιτήρησης.
Δηλαδή διαπραγματεύεται 8 λεπτά της ώρας κάθε μέρα... τέσσερα δίλεπτα, καθώς η Intralot είναι στην επιτήρηση από τις 8 Ιουλίου 2020.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην επιτήρηση εντάσσονται εταιρείες με πολύ αδύναμα οικονομικά στοιχεία, με την ΕΧΑΕ να θεσπίζει τη συγκεκριμένη κατηγορία με στόχο να προειδοποιήσει το ευρύ επενδυτικό κοινό, ότι οι μετοχές που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, συνεπάγονται αυξημένο επίπεδο κινδύνου, λόγω των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τι συστήνει η JP Morgan

Όπως διαπιστώνει η JP Morgan, η Intralot εμφάνισαν σημαντική βελτίωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τα παιχνίδια λοταρίας να αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα έσοδα του ομίλου.
Ο όμιλος ενίσχυσε κατά 34,4% – στα 202,6 εκατ. ευρώ – τον κύκλο εργασιών, όπου τη μεγαλύτερη συνεισφορά (60%) έχουν τα παιχνίδια λοταρίας.
Οι καθαρές πωλήσεις μετά από τα κέρδη νικητών (GGR) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 28,5%, στα 164 εκατ. ευρώ.
Επίσης, οι λειτουργικές ταμειακές ροές για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ενισχύθηκαν κατά 183,4%, σε 51,3 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) διευρύνθηκαν κατά 106,5%, σε 54,3 εκατ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί από την ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στις ΗΠΑ και από τις βελτιωμένες πωλήσεις και τα μειωμένα έξοδα στο Μαρόκο.
Σημειώνεται ότι αρχές Αυγούστου η Intralot ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των δύο συναινετικών συμφωνιών ανταλλαγής, επιτυγχάνοντας επέκταση της ημερομηνίας λήξης των oμολογιών του 2021 κατά τουλάχιστον τρία έτη, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να εξασφαλίσει συνολική απομόχλευση 163 εκατ. ευρώ.

Το ιστορικό των συστάσεων της JP Morgan για την Intralot

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης