Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Απαιτείται μια γενναία απόφαση των Ευρωπαίων για την Ελλάδα - Αυτή θα καθορίσει αν η χώρα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη - Το ευρώ θα υπάρχει σε 3 χρόνια - Η ελπίδα επιστρέφει, αλλά χρειάζεται και εμπιστοσύνη....

Pimco: Απαιτείται μια γενναία απόφαση των Ευρωπαίων για την Ελλάδα - Αυτή θα καθορίσει αν η χώρα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη - Το ευρώ θα υπάρχει σε 3 χρόνια - Η ελπίδα επιστρέφει, αλλά χρειάζεται και εμπιστοσύνη....
Mια γενναία απόφαση είναι αναγκαία για την Ελλάδα, απόφαση η οποία θα καθορίσει και το αν η χώρα παραμείνει στο ευρώ ή τελικώς αναγκαστεί να αποχωρήσει...
Τα ανωτέρω διεμήνυσε σε νέα παρέμβασή του και σε εξαιρετικά αυστηρούς τόνους ο επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, M. El. Erian.
"Aπαιτείται μια μεγάλη, μια γενναία απόφαση για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί από Ευρωπαίους", τονίζει με έμφαση ο El Erian.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να επιλύσει την κρίση χρέους χωρίς συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Όπως εξηγεί, η συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών απαιτεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και αμοιβαίες διαβεβαιώσεις.
Oι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται διαβεβαιώσεις, συνεχίζει ο El Erian, όπως αυτές: "Σε εμπιστεύομαι πως θα πράξεις για ότι έχεις δεσμευθεί. Με εμπιστεύεσαι πως κι εγώ θα κάνω ότι έχω πει".
"H Eυρώπη έχει μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίων διαβεβαιώσεων", σπεύδει να σχολιάσει ο El Erian.
Kατά τον ίδιο, η Ευρωζώνη θα υπάρχει σε τρία χρόνια από τώρα. "Κοιτάζοντας την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία βλέπω όλο και περισσότερη ελπίδα".
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μην μπορέσουν οι χώρες αυτές να ανακτήσουν τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που τόσο έχουν ανάγκη", σημειώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Pimco.
Στη διάρκεια της νέας παρέμβασής του, ο El Erian έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της Pimco για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, η Pimco προβλέπει σε ορίζοντα 12μηνου:
- Στο 1-1,5% την ανάπτυξη των ΗΠΑ
- Στο 1-1,5% την ύφεση της Ευρωζώνης
- Στο 6-7% την ανάπτυξη της Κίνας
- Στο 2-2,5% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης