Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo, UBS: Άνοδος στις 4.825 μονάδες ως 5.000 μονάδες για τον δείκτη S&P 500

Wells Fargo, UBS: Άνοδος στις 4.825 μονάδες ως 5.000 μονάδες για τον δείκτη S&P 500
Μεγάλη άνοδο εκτιμούν για το αμερικανικό χρηματιστήριο Wells Fargo, UBS
Σχετικά Άρθρα

Σε εκτιμήσεις για άνοδο του δείκτη βαρομέτρου του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 στις 4.825 μονάδες ως 5.000 μονάδες, δηλαδή αύξηση από 8% ώς 12%, προβαίνουν σε αναλύσεις τους οι τράπεζες Wells Fargo και UBS.
Σύμφωνα με τη Wells Fargo, η τιμή στόχος για τον δείκτη S&P είναι στις 4.825 μονάδες ακόμα και μέσα στο 2021.
Από την άλλη, εκρηκτική άνοδο +12%, στις 5.000 μονάδες, το 2022 «βλέπει» για τον δείκτη S&P 500 η ελβετική τράπεζα UBS.
Παρά τα ανησυχητικά νέα για τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η UBS, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας μετά τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί θα φέρει ακόμα πιο ισχυρή ανάπτυξη.
Έτσι, τα ισχυρά οικονομικά και εταιρικά θεμελιώδη θα δώσουν νέα ώθηση στη Wall Street, με το ράλι να συνεχίζεται για τους εξής λόγους:

1)Το ράλι του S&P 500 υποστηρίζεται από την ισχυρή αύξηση των κερδών:
Για πέμπτο συνεχή τρίμηνο, τα κέρδη των εισηγμένων στον δείκτη εταιρειών ήταν καλύτερα του αναμενομένου.
Άνω του 85% των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για κέρδη και πωλήσεις, με τα έσοδα να είναι αυξημένα κατά 90% σε ετήσια επίπεδα.
Αυτό ξεπερνά την αρχική εκτίμηση της UBS για 80% αύξηση στα εταιρικά κέρδη – δεν πρόκειται πλέον για μια ισχυρή ανάκαμψη από ύφεση.
Στην πραγματικότητα, τα κέρδη είναι σχεδόν 30% αυξημένα έναντι των προ πανδημίας επιπέδων, γεγονός που βοηθά να εξηγηθεί γιατί οι μετοχές ήταν τόσο «ισχυρές».

2)Τα αυξανόμενα κόστη εισροών αντισταθμίζονται πλήρως από τα αυξημένα έσοδα, τα οποία προστατεύουν τα περιθώρια.
Παρά την ανησυχία των επενδυτών για την αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών, η ανάπτυξη των εσόδων είναι τόσο ισχυρή -+25% το β’ τρίμηνο του 2021- που ξεπερνά με ευκολία τις όποιες πιέσεις.
Πράγματι, τα περιθώρια κέρδους στον S&P 500 έφτασαν σε ιστορικά υψηλά, κοντά στο +14%
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τη UBS, οι πιέσεις κόστους για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να υποχωρήσουν.
Σημειώνεται πως ο τιμές των βασικών προϊόντων σταμάτησαν να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες καθώς η προσφορά αρχίζει να καλύπτει τη ζήτηση.
Παράλληλα, ενώ πληθαίνουν οι συζητήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον.

3)Η προοπτική της ζήτησης τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις επιχειρήσεις παραμένει ισχυρή.
Ενώ η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η οπισθοδρόμηση στην οικονομική ανάπτυξη θα είναι μέτρια, κατά την άποψη της UBS.
Τα κρούσματα της παράλλαξης Delta στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να κορυφωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.
Η ρευστότητα των καταναλωτών είναι η ισχυρότερη εδώ και δεκαετίες, αφού τα νοικοκυριά συγκέντρωσαν σημαντικές αποταμιεύσεις τον τελευταίο χρόνο.
Επιπλέον, οι πληρωμές τόκων ως ποσοστού του διαθέσιμου εισοδήματος κυμαίνονται περίπου στο 8%, έναντι περίπου 10%πριν από την πανδημία.
Η ζήτηση θα πρέπει επίσης να υποστηριχθεί από την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης.
Όσον αφορά την παραγωγή, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, υλοποιώντας μια μακρά σειρά επενδυτικών σχεδίων.
Σε αυτό το κλίμα, η UBS αναθεωρεί επί τα βελτίω τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2021 και το 2022.
Ειδικότερα, τα EPS θα σημειώσουν ανάπτυξη +45% το 2021 και +10% το 2020.

1541861.jpeg
Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του δείκτη από 4.441 σήμερα σε περίπου 4.600 μέχρι το τέλος του έτους και 5.000 έως τέλος 2022.

Προσοχή, όμως! 

Ωστόσο, οι ροές χρημάτων μειώνονται, καθώς αυξάνονται οι τιμές.
Ενώ η αγορά όντως σημείωσε άνοδο τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν την «πτώση», οι όγκοι μειώθηκαν απότομα μαζί με τις ροές χρημάτων.
Όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες, αυτού του τύπου το ράλι από την κορυφή 2 τυπικών αποκλίσεων σε σχέση με τις ζώνες Bollinger συνήθως ακολουθεί μια διόρθωση.

Περισσότερη πίεση στον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δέχεται ισχυρές πιέσεις να μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που «τρέχει» η κεντρική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον Bloomberg, το QE θα πρέπει να μειωθεί πριν από την άνοιξη, καθώς δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Επίσης, οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων έχουν αυξηθεί και ο κίνδυνος φούσκας και οικονομικής αστάθειας αυξάνεται.

Αυτή είναι η εποχή της μεταβλητότητας

Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα του Market Ear, η εποχή της υψηλότερης μεταβλητότητας είναι μπροστά μας.
Το γράφημα εποχικότητάς τους ταιριάζει πολύ με άλλα που δείχνουν ότι οι αγορές τείνουν να έχουν τους χειρότερους λίγους μήνες του έτους κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης