Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Οι αγορές δεν φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό - Οι μετοχές θα συνεχίσουν το ράλι

HSBC: Οι αγορές δεν φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό - Οι μετοχές θα συνεχίσουν το ράλι
Οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στον κορωνοϊό και τη μετάλλαξη Delta
Σχετικά Άρθρα

Οι αγορές δεν φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό και πλέον επικεντρώνονται στη διασπορά της μετάλλαξης Delta, σύμφωνα με την HSBC Wealth Management.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας, έπειτα από μια περίοδο ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να σκέφτονται το εάν η Fed θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, οι αγορές φαίνονται να έχουν συνηθίσει σε αυτό το σκηνικό.
Ο επικεφαλής επενδύσεων της HSBC Wealth Management, Xian Chan, επισημαίνει ότι ενώ ο πληθωρισμός των ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο έχει υποχωρήσει, κάτι που σημαίνει ότι οι αγορές -όσον αφορά τον πληθωρισμό- «δεν έχουν κάτι να φοβούνται εκτός από τον ίδιο τον φόβο».
«Υπάρχει κανονικά μια άμεση σχέση μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Εάν ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι υψηλότερος, τότε οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται για να αντικατοπτρίζουν την πιθανότητα υψηλότερων επιτοκίων. Αλλά είναι ενδιαφέρον ότι οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά την κορύφωση τον Απρίλιο» είπε ο Chan.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου θα υποχωρήσει στο 1% έως το τέλος του έτους.
«Ακόμη και κατά την ανάλυση της αστάθειας της χρηματιστηριακής αγοράς, ο δείκτης S&P 500 συνεχίζει να αυξάνεται κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
Ακόμη και τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν οι φόβοι για τον πληθωρισμό ήταν υψηλότεροι, οι αποδόσεις ήταν θετικές» είπε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι όλα αυτά υποδηλώνουν ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν φοβούνται πλέον τον υψηλότερο πληθωρισμό.
Ο Xian σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι επενδυτές δεν θα «τρομοκρατηθούν» με την ανταλλαγή μηνυμάτων σχετικά με τις προθέσεις της Fed να μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Fed έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί τα μηνύματα περί σύσφιξης «αρκετά καλά».
«Αναμφισβήτητα, οι αγορές είναι πλέον περισσότερο εστιασμένες στην κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τον κορωνοϊό, και συγκεκριμένα, την εξάπλωση της παραλλαγής Delta», είπε. Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid αυξάνεται και πάλι σε διάφορα μέρη του κόσμου, με αρκετές χώρες, κυρίως στην Ασία-Ειρηνικό, να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι προχώρησαν με το άνοιγμα των οικονομιών τους.
«Αλλά ανεξάρτητα από το πού κοιτάζετε, η γενική άποψη (και ελπίδα) είναι ότι η ευρεία επιτυχία των εμβολιαστικών προγραμμάτων θα επιστρέψει στο story της ανάκαμψης να συνεχιστεί στο β' εξάμηνο του 2021», δήλωσε ο Xian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης