Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η Κίνα ρίχνει στην οικονομία 154 δισ. δολ. - Έρχεται βραχυπρόθεσμο ράλι

tags :
UBS: Η Κίνα ρίχνει στην οικονομία 154 δισ. δολ. - Έρχεται βραχυπρόθεσμο ράλι
Το ράλι στην αγορά θα είναι βραχυπρόθεσμο λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Βελτίωση του κλίματος στην αγορά, κάτι που θα ωφελήσει τις μετοχές σε συγκεκριμένους κλάδους βλέπει η UBS με αφορμή την απόφαση της Κίνας να μειώσει το ποσό που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως αποθεματικό.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη απαιτήσεων αποθεματικού (RRR) κατά 50 μονάδες βάσης για όλες τις τράπεζες, αρχής γενομένης από τις 15 Ιουλίου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να ρίξει στην αγορά περίπου 1 τρισ. γουάν (ήτοι 154 δισ. δολ.) μακροπρόθεσμα.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η ευρεία βάση RRR θα μπορούσε να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά βραχυπρόθεσμα και να βελτιώσει τη ρευστότητα του χρηματιστηρίου» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της UBS.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Βραχυπρόθεσμα, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει κλάδους που είναι «ευαίσθητοι» στη ρευστότητα, όπως η αεροδιαστημική και η άμυνα, τα ηλεκτρονικά, η πληροφορική και τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τη UBS.
Εταιρείες με προσδοκίες για ισχυρά κέρδη θα μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν.
Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα αναφέρει ότι το ράλι στην αγορά ενδεχομένως να είναι βραχυπρόθεσμο δεδομένων των ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα.
«Η μείωση του RRR έχει, κατά κάποιο τρόπο, ενισχύσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η οικονομική ανάκαμψη στο β' και γ' τρίμηνο του 2021 ενδεχομένως δεν θα είναι τόσο καλή όσο αναμένει η αγορά» επισημαίνει το ενημερωτικό σημείωμα της UBS.
«Κατά την άποψη μας, ελλείψει μηνυμάτων για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, η επιπλέον ρευστότητα δεν θα οδηγήσει σε ένα συνεχές ράλι στην αγορά» υποστηρίζουν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές ανησυχούν για τη χαλάρωση του ρυθμού οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας κατά το β' και γ' τρίμηνο του έτους, κάτι που αναμένεται να επιβαρύνει τους κλάδους των τραπεζών, των ασφαλιστικών και του λιανεμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης