Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μειώνει το ποσοστό των αποθεματικών που διακρατούν οι τράπεζες - Απελευθερώνει ρευστότητα 154,19 δισ. δολάρια

Κίνα: Μειώνει το ποσοστό των αποθεματικών που διακρατούν οι τράπεζες - Απελευθερώνει ρευστότητα 154,19 δισ. δολάρια
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσό που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως αποθεματικό, απελευθερώνοντας περίπου 1 τρισ. Γουάν

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσό που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως αποθεματικό, απελευθερώνοντας περίπου 1 τρισ. Γουάν (154,19 δισ. Δολάρια) σε μακροπρόθεσμη ρευστότητα για να βοηθήσει στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης που αρχίζει να χάνει momentum.
Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι θα μειώσει τον δείκτη απαιτήσεων αποθεματικού κατά 50 μονάδες βάσης για όλες τις τράπεζες, αρχής γενομένης από τις 15 Ιουλίου.
rrr_cut.jpg
Οι τράπεζες που υπόκεινται σε δείκτη 5%, θα εξαιρεθούν από τη νέα μείωση.
Η Τράπεζα μείωσε τον δείκτη πέρυσι τον Απρίλιο για τελευταία φορά, όταν η κινεζική οικονομία επλήγη σημαντικά από τον κορωνοϊό.
Καθώς η οικονομία καταγράφει ανάκαμψη, με τη βοήθεια των απροσδόκητα ανθεκτικών εξαγωγών, η κεντρική τράπεζα είχε έκοψε στραφεί σε μια πιο ήπια σύσφιξη.
Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας τόνισε πως οι αρχές θα χρησιμοποιούν τις περικοπές αυτές για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την αρνητική επίδραση της αύξησης των τιμών των commodities.

china_service_pmi_july_2021_1_0.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης