Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Εισερχόμαστε στη φάση επέκτασης - Εξισορροπήστε το χαρτοφυλάκιό σας

tags :
HSBC: Εισερχόμαστε στη φάση επέκτασης - Εξισορροπήστε το χαρτοφυλάκιό σας
H HSBC συστήνει στους επενδυτές να προετοιμαστούν για τη μετάβαση του επιχειρηματικού κύκλου από την ανάκαμψη στην επέκταση
Σχετικά Άρθρα

Να ετοιμαστούν για την «αποστολή οικονομία» αλλά και για μια αλλαγή στο μακροοικονομικό καθεστώς, συστήνει η HSBC στους επενδυτές.
Σε σχετική έκθεση που έχει στη διάθεση του το CNBC, η βρετανική τράπεζα επισημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση του επιχειρηματικού κύκλου από την ανάκαμψη στην επέκταση. Κατά συνέπεια η περίοδος που θα ακολουθήσει θα χαρακτηριστεί από επενδύσεις με χαμηλότερη απόδοση και από τη στροφή σε μια πιο «ενεργή» δημοσιονομική πολιτική, όπου οι κυβερνήσεις θα προωθούν τις δικές τους ατζέντες.
Στις ΗΠΑ, την Κίνα αλλά και σε ολόκληρη τη βιομηχανική Ασία, το ΑΕΠ έχει ανακάμψει από την υποχώρηση λόγω του κορωνοϊού και τα εταιρικά κέρδη βιώνουν μια ανάκαμψη σε σχήμα V.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και η HSBC πρότεινε ότι αυτό δείχνει ότι μπαίνουμε στα μέσα του κύκλου, τη φάση επέκτασης του επιχειρηματικού κύκλου.
«Έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία η αυξανόμενη αισιοδοξία των επενδυτών περιόρισε την ικανότητα αντίληψης κινδύνου και επαναπροσδιόρισε τις κατηγορίες των risk assets, το outlook έχει αντιστραφεί» επισημαίνει ο Joseph Little από την HSBC.
«Επιπλέον, οι αποτιμήσεις αναμένεται να αποτελέσουν τροχοπέδη στις αποδόσεις, καθώς πολλές θετικές ειδήσεις σχετικά με την ανάκαμψη έχουν ήδη προεξοφληθεί» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι value stocks, δηλ. οι μετοχές που διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με τα χρηματοοικονομικά θεμελιώδη και την απόδοση τους- συνεχίσουν να έχουν νόημα με φόντο την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
«Προτιμούμε κυκλικές αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρώπη και σημαντικές αξίες στις αναδυόμενες αγορές» ανέφερε ο Little και συνέχισε «το πτωτικό κυκλικό ρίσκο είναι το αμερικανικό δολάριο, που πολύ σημαντικό για τη στρατηγική μας υπέρ των διεθνών μετοχών και τα assets σταθερού εισοδήματος των αναδυόμενων αγορών».

Η «αποστολή οικονομία»

Παράλληλα με την κυκλική μετάβαση στην επέκταση, η πολιτική στις προηγμένες οικονομίες αντικατοπτρίζει τώρα μεγαλύτερο βαθμό «δημοσιονομικού ακτιβισμού».
«Οι παλιοί κίνδυνοι της δεκαετίας του 2010 αντικαθίστανται με ένα νέο σύνολο προκλήσεων: υψηλότεροι φόροι, πληθωρισμός και μια πιο ισχυρή αγορά εργασίας» επισημαίνει ο Little.
«Η πιο θεμελιώδης επανεξέταση για χαρτοφυλάκια θα πρέπει να επικεντρώνεται στον ρόλο που διαδραματίζουν τα κρατικά ομόλογα.
Καθώς η ισορροπία των οικονομικών κινδύνων μετατοπίζεται, τα ομόλογα αναμένεται να σταματήσουν να είναι φθηνές αντισταθμίσεις» τονίζει.
Αν και αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί», ο Little προτείνει ότι στους επενδυτές να αναζητήσουν νέους διαφοροποιητές χαρτοφυλακίου σε ευρύτερο πλέγμα εναλλακτικών κατηγοριών assets. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ομόλογα των κατασκευαστικών εταιρειών θα μπορούσαν να θεωρηθούν μια καλή λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης