Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Το σύνθημα long στα εμπορεύματα αντικαθιστά το long στα κρυπτονομίσματα - Φούσκα το bitcoin

Bank of America: Το σύνθημα long στα εμπορεύματα αντικαθιστά το long στα κρυπτονομίσματα - Φούσκα το bitcoin
Το 72% των διαχειριστών κεφαλαίων δηλώνουν ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικός, συμφωνώντας με όσα είπε η Fed
Στη δεύτερη θέση των πιο πολυσυζητημένων επενδυτικών θέσεων περνά το "long bitcoin", σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Global Fund Manager της Bank of America, με την πρώτη θέση να την παίρνει τώρα το long στα εμπορεύματα.
Επιπλέον, οι περισσότεροι διαχειριστές κεφαλαίων πιστεύουν ότι το bitcoin βρίσκεται σε φούσκα και συμφωνεί με την Fed ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικός.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 4-10 Ιουνίου 2021, καλύπτει 224 διαχειριστές κεφαλαίων με 667 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.
Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων ρωτήθηκαν για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές, που κυμαίνονται από το σημείο όπου η οικονομία και οι αγορές κατευθύνονται μέχρι το ποσό μετρητών που κατέχουν οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου και ποιες συναλλαγές θεωρούν ως υπερβολικές.

Long commodities...

Το "Long στα εμπορεύματα" είναι τώρα το πιο πολυσυζητημένο trade, ξεπερνώντας το "long bitcoin" που είναι τώρα το δεύτερο.
Το τρίτο είναι το "long tech stock", ακολουθούμενο από το "long ESG", "short US Treasury" και "long euro".
boa-june.webp

Φούσκα το Bitcoin

Παρά την πτώση των τιμών του bitcoin το 81% των διαχειριστών κεφαλαίων που ερωτήθηκαν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι βρίσκεται σε φούσκα.
Αυτή είναι μια μικρή αύξηση από τον Μάιο, όταν το 75% των διαχειριστών κεφαλαίων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι το bitcoin ήταν σε ζώνη φούσκας.
Η ίδια η Bank of America έχει επίσης προειδοποιήσει ότι το κρυπτονομίσμα βρίσκεται σε φούσκα.

Παροδικός ο πληθωρισμός

Εν τω μεταξύ, το 72% των διαχειριστών κεφαλαίων δηλώνουν ότι ο πληθωρισμός είναι παροδικός, συμφωνώντας με όσα είπε η Fed.
Ωστόσο, το 23% πιστεύει ότι ο πληθωρισμός είναι μόνιμος.
Ο Πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη «παροδικός» για να περιγράψει την απειλή του πληθωρισμού για την οικονομία των ΗΠΑ αρκετές φορές.
Παρ 'όλα αυτά, ορισμένοι έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν μαζί του, συμπεριλαμβανομένου του φημισμένου διαχειριστή hedge fund Paul Tudor Jones και του CEO της JPMorgan Jamie Dimon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης