Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Για ποιον λόγο υποχωρούν οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές

Deutsche Bank: Για ποιον λόγο υποχωρούν οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές
Τo sell off στις τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσε να έχει συνέχεια
Σχετικά Άρθρα

Τo sell off στις τεχνολογικές μετοχές που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να έχει συνέχεια, καθώς η αύξηση των κερδών πλησιάζει τις αποτιμήσεις, αναφέρει με ανάλυσή της η Deutsche Bank.
Τα αυξανόμενα επιτόκια, σε μεγάλο βαθμό, λέγεται ότι ευθύνονται για την πτώση στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς την ίδια στιγμή οι κυκλικές μετοχές κινούνται ανοδικά.
Τα εμπειρικά δεδομένα και οι θεμελιώδεις ανησυχίες των επενδυτών υποδηλώνουν, ωστόσο, ότι τα επιτόκια είχαν από μικρό ή μηδαμινό ρόλο, και ότι η συσχέτιση με τις τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσε να φέρει και ανοδική κίνηση.
Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνολογικές μετοχές μπορεί να πέσουν μαζί με τα επιτόκια ή να αυξηθούν με τα επιτόκια - και τα δύο έχουν συμβεί στο παρελθόν, π.χ. το 2013, το 2017 και το 2018, όταν η Fed αύξησε τα επιτόκια.
«Η σχετική απόδοση πριν από την πανδημία [των τεχνολογικών μετοχών] συσχετίστηκε θετικά με τα [αυξανόμενα] επιτόκια», εξήγησε η Deutsche Bank.
Με άλλα λόγια, η συνεχιζόμενη αδυναμία των μετοχών τεχνολογίας δεν οφείλεται στα επιτόκια, αλλά στη σχετική αύξηση των κερδών και στις εκτεταμένες αποτιμήσεις.
Ενώ η πανδημία ωφέλησε τις προοπτικές κερδών για τις αναπτυξιακές μετοχές ανάπτυξης, η συνεχιζόμενη κυκλική ανάκαμψη μετά την πανδημία ωφελεί τώρα τα σχετικά κέρδη για τους υπόλοιπους μετέχοντες στον δείκτη S&P 500, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.
Αυτό σημαίνει ότι η διόρθωση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου θα μπορούσε να συνεχιστεί, καθώς επιταχύνεται η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι εταιρείες που συνδέονται με φυσικές δραστηριότητες όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ παίρνουν τη σκυτάλη.
Και ενώ συνεχίζεται το sell off, κάτι θα μπορούσε να αλλάξει.
«Η ισχυρή υποκείμενη ανοδική τάση στις μετοχές ανάπτυξης σημαίνει ότι η σχετική απόδοση θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί με τα σχετικά κέρδη, ακόμη και με πλευρική ή ελαφρώς χαμηλή σχετική μεταβολή των τιμών, κάτι που δεν προϋποθέτει απαραιτήτως πώληση» καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης