Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η Wall Street έχει πιάσει ταβάνι, τα εταιρικά κέρδη έχουν προεξοφληθεί πλήρως

JP Morgan: Η Wall Street έχει πιάσει ταβάνι, τα εταιρικά κέρδη έχουν προεξοφληθεί πλήρως
«Ταβάνι» έχει πιάσει η Wall Street, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα JP Morgan
Σχετικά Άρθρα

«Ταβάνι» έχει πιάσει η Wall Street και δεν αναμένεται περαιτέρω άνοδος, παρά τα εκπληκτικά κέρδη που δημοσίευσε ιδιαίτερα ο κλάδος της τεχνολογίας, καθώς τα πάντα έχουν προεξοφληθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Πριν από τρεις εβδομάδες, λίγο πριν αρχίσουν να δημοσιεύονται τα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών για το α’ τρίμηνο του 2021, η JP Morgan είχε δηλώσει:
«Τα κέρδη του α’ τριμήνου θα είναι στον ουρανό, αλλά είναι πλήρως προεξοφλημένα», σημειώνοντας ότι «το προηγούμενο τρίμηνο ολοκληρώθηκε -και αναμένεται να είναι θεαματικό-, ωστόσο τα εταιρικά κέρδη το μοναδικό που μπορούν να κάνουν είναι να απογοητεύσουν εφόσον αποδειχθούν κατώτερα των προσδοκιών».
Μέχρι στιγμής, περίπου 303 εταιρείες στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο.
Το 69% ανέφεραν πως έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ενώ μόλις ένα 6% έχει κινηθεί σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με την JP Morgan, δεν πρόκειται ακριβώς για μια θεαματική περίοδο κερδών ούτε σε απόλυτους όρους, ούτε σε σχέση με τις προσδοκίες.
price_reaction_to_beat_0.jpg
Ποσοτικοποίηση

Στη συνέχεια, η JP Morgan ποσοτικοποιεί τα δεδομένα και προβαίνει σε ορισμένα συμπεράσματα.
Έχοντας διανύσει το μισό του β’ τριμήνου 2021, ο τομέας της τεχνολογίας έχει δημοσιεύσει σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματά του, με πολλές εταιρείες να έχουν υπερβεί τις προσδοκίες κατά 30 μονάδες βάσης.
Τι σημαίνει αυτό;
Λοιπόν, για όσους ήλπιζαν ότι οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξη της Google, της Amazon ή της Apple θα ανατιμολογούσαν επί τα βελτίω τον τομέα της τεχνολογίας, έρχεται... απογοήτευση.
Και το ερώτημα είναι το εξής:
Είναι τόσο καλό όσο γίνεται;…
Η JP Morgan απαντά:
Ένα ισχυρό και βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον αντικατοπτρίζεται στα κέρδη, αλλά οι εταιρείες δεν ανταμείβονται.
Η επόμενη ερώτηση έχει ως εξής:
Eφόσον διαπιστωθούν ισχυρές μη μισθολογικές καταστάσεις, αυτό θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στις αγορές;
Πιθανώς όχι - ειδικά αν είναι τόσο ισχυρή που οι αγορές φοβούνται μην ξεσπάσει άλλο ένα πληθωριστικό τσουνάμι.
Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια πιθανή λύση - μπαλαντέρ:
οι επαναγορές μετοχών.
Ωστόσο, η JP Morgan διερωτάται, οι επαναγορές ιδίων μετοχών μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής αγορών εάν οι θεσμικοί επενδυτές υποχωρήσουν το καλοκαίρι;
announced_buybacks_april_2021_0.jpg
Αυτό είναι κάτι που το επενδυτικό κοινό θα το ανακαλύψει σύντομα.
Ακόμα και αν οι επαναγορές συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στο χρηματιστήριο, υπάρχει μόνο μια πιθανή κατεύθυνση για τις μετοχές στη συνέχεια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης