Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Διαχειρίσιμη για την Credit Agricole η ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank, η οποία δεν θα είναι κερδοφόρα πριν το 2014 - Τι θα σημάνει η πώλησή της

tags :
Fitch: Δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - Διαχειρίσιμη για την Credit Agricole η ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank, η οποία δεν θα είναι κερδοφόρα πριν το 2014 - Τι θα σημάνει η πώλησή της
(upd)Διαχειρίσιμη για την Credit Αgricole χαρακτηρίζει την κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,3 δισ. ευρώ της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Emporiki Bank, o οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως εξηγεί σε ειδική έκθεσή του ο οίκος, η κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,3 δισ. ευρώ που θα παράσχει στην Emporiki Bank η Credit Agricole, αντανακλά πλήρως την τρέχουσα αξιολόγηση της γαλλικής τράπεζας.
"Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Emporiki έχει ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές", σχολιάζει η Fitch.
Ο οίκος σημειώνει πως "τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην υποβάθμιση του viability rating (VR), σε a από a+ προηγούμενως, της Credit Agricole, γεγονός το οποίο αντανακλά τη μετριοπαθή κερδοφορία της, τα μόλις ικανοποιητικά επίπεδα κεφαλαίων αλλά και τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με την έκθεση της γαλλικής τράπεζας στη Ν. Ευρώπη και ειδικά με την προβληματική θυγατρική της στην Ελλάδα".
"Δεν αναμένουμε από την ελληνική τράπεζα να επιστρέψει στην κερδοφορία πριν το 2014", σχολιάζει η Fitch και εκτιμά: Η πώλησή της θα περιορίσει την αβεβαιότητα αναφορικά με τις μελλοντικές της απώλειες.
Στη συνέχεια της έκθεσής της η Fitch σημειώνει: Η Credit Agricole έχει λάβει προσφορές για την πώληση της Emporiki Bank από αρκετές ελληνικές τράπεζες.
"Ακόμη κι αν το τίμημα της πώλησης είναι μηδενικό και η Credit Agricole χάσει το σύνολο της κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει παράσχει στην Emporiki, ακόμη και τότε η γαλλική τράπεζα θα είναι σε θέση να απορροφήσει τις ζημιές αυτές στα ετήσια οικονομικά της μεγέθη", σημειώνει επίσης η Fitch.
"Συνολικά η καθαρά έκθεση της Credit Agricole στην Emporiki ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα τεθεί εν αμφιβόλω σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ", σημειώνει η Fitch και προειδοποιεί: Μπορεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ να μην αποτελεί το βασικό σενάριο του οίκου, ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης