Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Στα 175 δολ. από 15 δολ. η νέα τιμή - στόχος για την GameStop

Jefferies: Στα 175 δολ. από 15 δολ. η νέα τιμή - στόχος για την GameStop
Αναθεώρηση - έκπληξη από την Jefferies για την GameStop
Σχετικά Άρθρα

Στα 175 δολάρια έθεσε τη νέα τιμή - στόχο για τη μετοχή της γνωστής εταιρείας και αγαπημένης των μικρομετόχων GameStop η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies.
Μάλιστα, πρόκειται για μια αναθεώρηση - έκπληξη, καθώς η προηγούμενη τιμή στόχος δεν ξεπερνούσε τα 15 δολάρια ανά μετοχή.
Αιτία για αυτή τη μεταστροφή ήταν η επέκταση της GameStop στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης το οποίο «τρέχει».
Θετικά συνέβαλε και το γεγονός πως στα αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2020 παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη από το 2018.
Η Jefferies αναθεώρησε τον στόχο για την τιμή της μετοχής, επίσης, στο πλαίσιο της αλλαγής μεθόδου αποτίμησης, προκρίνοντας έναν συντελεστή πωλήσεων (x3,4) αντί ενός συντελεστή ΕΒΙΤDA, επισημαίνει η Jefferies.
Βάσει αυτού και με 20% discount, η GameStop θα μπορούσε να φτάσει τα 175 δολάρια.

Το αισιόδοξο σενάριο

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, η GameStop θα αλλάξει το «μείγμα πωλήσεων», αξιοποιώντας παράλληλα τη δημοτικότητα του E-Sports για να οδηγήσει τους πελάτες σε περιοχές».
Η επέκταση στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, έφερε αύξηση 30% στις πωλήσεις και δεν αποκλείεται να τις αυξήσει στα 3 δισεκ. δολ. σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα.
Στο μεταξύ, οι traders της Reddit συνεχίζουν να ωθούν τη μετοχή υψηλότερα, με αποτέλεσμα την Τετάρτη 24 Μαρτίου η μετοχή να ενισχύεται 20%...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης