Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τίτλοι τέλους για το bull run στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000

Morgan Stanley: Τίτλοι τέλους για το bull run στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000
Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και οι κυκλικές μετοχές υπεραπέδωσαν, ωστόσο το ράλι που σημειώνουν πλησιάζει στο τέλος του
Σχετικά Άρθρα

Τέλος μπαίνει στο bull run στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Morgan Stanley.
Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και οι κυκλικές μετοχές υπεραπέδωσαν κατά τη διάρκεια της υφεσιακής περιόδου που προηγήθηκε, ωστόσο το ράλι που σημειώνουν πλησιάζει στο τέλος του, προσθέτει η αμερικανική τράπεζα.
Από τον περασμένο Απρίλιο, ο δείκτης Russell υπεραπέδωσε σε σύγκριση με τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 και τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτης Nasdaq κατά 50% και 40%, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται δε πως στους δείκτες μικρής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση από 250 εκατομμύρια δολάρια έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πίεση λόγω κόστους

Σύμφωνα λοιπόν με τη Morgan Stanley, αυτές είναι πιθανό να επηρεαστούν δυσανάλογα από τις εντεινόμενες πιέσεις λόγω κόστους κατά την οικονομική ανάκαμψη.
Πρόσθετη ανησυχία προκαλούν η έλλειψη διαθέσιμου προσωπικού και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα – κάτι που επισημαίνεται και σε διάφορες έρευνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Russell 2000 έχει αυξηθεί κατά περίπου 19% σε ετήσια βάση, αποκομίζοντας κέρδη πάνω από 110% τους τελευταίους 12 μήνες.
Από την άλλη, ο S&P 500 και ο Nasdaq 100 έχουν αυξηθεί κατά 5,7% και 4,4%, αντίστοιχα μέχρι στιγμής φέτος.
Ο δείκτης είναι καταγράφει αξιοθαύμαστη πορεία το τελευταίο έτος.
Έχει ξεπεράσει ακόμη και τον Nasdaq 100, ο οποίος είναι στο +75%, χάρη σε εταιρείες όπως η Tesla και η Zoom.
Ωστόσο, όπως λέει η Morgan Stanley, μάλλον ήρθε η ώρα να τελειώσει το τρέχον bull run στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αναβάθμιση

Τον περασμένο Απρίλιο, η τράπεζα είχε αναβαθμίσει τον κλάδο με βάση την υπόθεση ότι «θα βιώσουμε μια ανάκαμψη σε σχήμα V και πώς τα κρατικά επιδόματα ανεργίας θα ενισχύσουν τη ζήτηση βοηθώντας ιδιαίτερα τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης».
Καθώς οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συσχέτισης με την πραγματική οικονομία, διέγραψαν καλύτερη πορεία από τα «ονόματα» που είναι εισηγμένα στον δείκτη S&P 500.
Η αγορά μετοχών κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει σε αυτό το στάδιο της ανάκαμψης, αναφέρει η Morgan Stanley.
Τα επιτόκια με βάση την αγορά έχουν αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την προοπτική μιας ταχείας ανάκαμψης, κάτι που μπορεί να φέρει κάποια διόρθωση στις αποτιμήσεις μετοχών το 2021.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μετοχές μικρότερων εταιρειών δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Ωστόσο, η ανταμοιβή για την ανάληψη κινδύνου σε αυτό το σημείο δεν είναι πλέον ευνοϊκή» καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης