Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το επενδυτικό rotation προς τις κυκλικές μετοχές μόλις άρχισε

UBS: Το επενδυτικό rotation προς τις κυκλικές μετοχές μόλις άρχισε
Η UBS θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι ο μακροχρόνιος καταλύτης για μια διαρκή μετατόπιση σε κυκλικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών δεν σηματοδοτεί το τέλος του επενδυτικού rotation προς τις κυκλικές μετοχές, λέει η UBS, η οποία πρότεινε στους επενδυτές να επωφεληθούν από την αστάθεια για να προσθέσουν στα χαρτοφυλάκιά τους fintech εταιρείες.
Τις προηγούμενες ημέρες ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 10%, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για τεχνική διόρθωση.
Η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου, λόγω των προσδοκιών για υψηλότερο πληθωρισμό, προκάλεσε sell off στο αμερικανικό χρηματιστήριο και ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο.

Ανάκαμψη

Μεγάλες απώλειες υπέστη η Tesla (-23%), ωστόσο πλέον βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποκαταστήσει τις ζημιές που είχε.
Η Facebook έχει κερδίσει περισσότερο από 6%, αφού έφτασε στο χαμηλό για το 2021 πριν από τέσσερις συνεδριάσεις.
Η βελτίωση της απόδοσης των τεχνολογικών μετοχών βοήθησε επίσης τον δείκτη S&P 500 να αυξηθεί σχεδόν κατά 5%.
Η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών την Τρίτη 10 Μαρτίου είχε «θύματα» τις κυκλικές μετοχές, ήτοι μετοχές εταιρειών που θα επωφεληθούν από την οικονομική ανάκαμψη.
Ωστόσο, «πιστεύουμε ότι το επενδυτικό rotation θα συνεχιστεί» αναφέρει η UBS.
Η αύξηση των εμβολιασμών και το πακέτο Biden, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, βοήθησαν ώστε ορισμένοι κλάδοι της αγοράς που είναι ευαίσθητοι απέναντι στον οικονομικό κύκλο να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.
Ο τομέας ενέργειας στον S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 40% το 2021 ενώ η ομάδα S&P 500 Financials αυξήθηκε περίπου 17%, ενισχύοντας τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών.

Ισχυρή σύσταση

«[Συνιστούμε] να μειώσετε την έκθεση σε τεχνολογικές μετοχές υπέρ μετοχών του χρηματοοικονομικού, βιομηχανικού και ενεργειακού κλάδου» γράφει η UBS.
Ο τομέας της τεχνολογίας, παρά το ράλι της την Τρίτη, είναι πιθανό να παραμείνει ασταθής στο εγγύς μέλλον, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν.
Ωστόσο, καινοτομικές fintech, healthtech και greentech επιχειρήσεις, αλλά και αυτές που ασχολούνται με τα δίκτυα 5G, μακροπρόθεσμα αποτελούν ελκυστικές επιλογές.
«Η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα μπορεί να αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό ελκυστικών σημείων εισόδου για την προσθήκη μακροπρόθεσμης έκθεσης» υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές «πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο για να εκμεταλλευτούν τις διακυμάνσεις της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης