Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο σοσιαλιστής Biden φορτώνει με χρέη τους Αμερικανούς - Στα 150 χιλ. δολ. η κατά κεφαλήν επιβάρυνση λόγω του νέου πακέτου

Ο σοσιαλιστής Biden φορτώνει με χρέη τους Αμερικανούς - Στα 150 χιλ. δολ. η κατά κεφαλήν επιβάρυνση λόγω του νέου πακέτου
Σε μια δεκαετία από τώρα, οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα χρέος που θα είναι μιάμιση φορά το μέγεθος της οικονομίας της Ιταλίας
Σχετικά Άρθρα

Παρότι η επενδυτική κοινότητα –και όχι μόνο– πανηγυρίζει για το πακέτο στήριξης 1,9 τρισεκ. δολ. του προέδρου Biden, καλό ήταν να μην παραγνωρίζεται η σημασία που έχει μια τέτοιου μεγέθους επεκτατική πολιτική σε ό,τι αφορά την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών.
Με άλλα λόγια, καλό είναι να λαμβάνονται μέτρα προς άμβλυνση των συνεπειών της πανδημικής κρίσης, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να πληρώσει τον λογαριασμό.
Ως συνήθως, οι χαμένοι είναι οι νέοι.
Ειδικότερα, όσο και αν αισθάνονται ευγνωμοσύνη για το τσεκ των 1.400 δολ. που θα λαμβάνουν, οι Αμερικανοί θα επιβαρυνθούν με 150.000 δολάρια ο καθένας.
Οι σύγχρονοι 25άρηδες θα φτάσουν στα 35 για να δουν το χρέος που θα επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους να εξοφλείται…
Αν μη τι άλλο, με ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα σπίτι.

Η αποπληρωμή θα γίνει...

Ακόμα κι αν τα επιτόκια παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα -πράγμα που δεν φαίνεται εφικτός μακροπρόθεσμα-, τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώνουν 1.750 δολ. τον χρόνο.
Και η αποπληρωμή θα γίνει, διότι το χρέος δεν μπορεί άλλο να σωρεύεται.
Σε μια δεκαετία από τώρα, οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα χρέος που θα είναι μιάμιση φορά το μέγεθος της οικονομίας της Ιταλίας.
Και, βέβαια, σε λίγο καιρό η Ουάσιγκτον δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αυξήσει τα επιτόκια, γεγονός που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα μπορούσε να πάει στα 3.000 δολ. ετησίως μέχρι ένας 25άρης να γίνει 45 χρόνων.
Να σημειωθεί ότι η ατζέντα Biden είναι άκρως φορομπηχτική.

Νέες δαπάνες

Ως υποψήφιος, ο Biden πρότεινε νέες δαπάνες ύψους 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και στις πρώτες έξι εβδομάδες του στον Λευκό Οίκο δεν έχει αποσύρει κανένα από τα προαναγγελθέντα μέτρα.
Αυτές οι δράσεις έχουν να κάνουν με το κλίμα, με την παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας στα κολέγια και με την κοινωνική ασφάλιση.
Αλλά ποιος θα τα πληρώσει;…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης