Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brinks: Cash is the king - Αυξήθηκε η χρήση μετρητών στις ΗΠΑ, παρά την πανδημία

Brinks: Cash is the king - Αυξήθηκε η χρήση μετρητών στις ΗΠΑ, παρά την πανδημία
Παρά την αυξανόμενη δημοφιλία των ψηφιακών συναλλαγών, το φυσικό χρήμα παραμένει το βασικό στοιχείο για τις προσωπικές αγορές
Eνώ οι ψηφιακές λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι οικιακοί καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε αγορές μέσω ίντερνετ, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι ο βασιλιάς (cash is the king), σύμφωνα με τον επικεφαλής της Brinks.
Ο Doug Pertz, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης μετρητών Brinks, δήλωσε στο CNBC, πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυκλοφορία μετρητών στην οικονομία των ΗΠΑ είναι ακόμη υψηλότερη από τα προ πανδημίας επίπεδα .
«Οι πιθανοί επενδυτές νομίζουν ότι η χρήση μετρητών μειώνεται, αλλά η χρήση τους είναι εξίσου ισχυρή με πριν, και το ποσό των μετρητών [που χρησιμοποιήθηκε] στην οικονομία είναι εξίσου ισχυρό», είπε σε «Mad Money» Συνέντευξη.
Παρά την αυξανόμενη δημοφιλία των ψηφιακών συναλλαγών, το φυσικό χρήμα παραμένει το βασικό στοιχείο για τις προσωπικές αγορές.
Τα αποτελέσματα δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εξήγησε ο Pertz.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η κυκλοφορία των μετρητών είναι αυξήθηκε κατά 16% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τον μονοψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που καταγράφηκε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σημείωσε ο Petrtz.
Επιπλέον, το 35% των αμερικανικών αγορών εξακολουθούν να γίνονται με μετρητά, λέει η εταιρεία.
Όσον αφορά την Brinks, ανέφερε ότι επεξεργάστηκε 6% περισσότερα μετρητά μέσω του συστήματός του από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.
«Αυτό δείχνει σαφώς ότι τα μετρητά δεν θα φύγουν», δήλωσε ο Pertz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης