Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο για τις τιμές του πετρελαίου «βλέπει» η Goldman Sachs

Άνοδο για τις τιμές του πετρελαίου «βλέπει» η Goldman Sachs
Bullish για το πετρέλαιο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Άνοδο των τιμών του πετρελαίου λόγω του πακέτου Biden αλλά και της οικονομικής ανάκαμψης παγκοσμίως βλέπει η Goldman Sachs
Ειδικότερα, μια μέρα αφότου η μετοχή της πετρελαϊκής Exxon έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2020, όταν την αναβάθμισε η Credit Suisse, η οποία έθεσε την τιμή στόχο για τον ενεργειακό κολοσσό στα 62 δολάρια ανά μετοχή από τα 52 δολάρια ανά μετοχή προηγουμένως, ο κλάδος της Ενέργειας κερδίζει points από την Goldman Sachs.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, «για να έχουμε μια προκυκλική κλίση στην κατανομή των περιουσιακών στοιχείων μας μετά την κακή απόδοση των ενεργειακών μετοχών κατά το προηγούμενο έτος, πιστεύουμε η προσθήκη ενεργειακών μετοχών στα χαρτοφυλάκιά σας παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμό ελκυστικότητας αυτή τη στιγμή - ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την εποικοδομητική μας άποψη εμπορευμάτων».
Για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είναι bullish για το πετρέλαιο, η Goldman Sachs γράφει ότι από την αρχή του έτους «οι αγορές και οι αποδόσεις έχουν επαναπροσδιοριστεί λόγω της δυναμικής που προσφέρει ο αναπληθωρισμός».
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα «προκυκλικά» περιουσιακά στοιχεία θα σημειώσουν άνοδο, υποστηριζόμενα από την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Αναθεώρηση αμερικανικού ΑΕΠ

Στο μεταξύ, οι οικονομολόγοι των ΗΠΑ αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για την αύξηση του ΑΕΠ το 2021, στο 6,8%, δεδομένης της αυξημένης πιθανότητας ενός μεγάλου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων και της επέκτασης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Fed μέχρι το 2024.
Αυτά θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα στη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου που τώρα επιστρέφουν στα προ-covid επίπεδα
oil_prices_GS.jpg

Και ενώ τα εμπορεύματα έχουν επωφεληθεί σαφώς περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής του επενδυτικού rotation και η Ενέργεια παρουσιάζει τώρα ετήσια βάση καλή απόδοση ...
GS_energy_YTD.jpg
Πολλά περιουσιακά στοιχεία του κλάδου της Ενέργειας παρουσίασαν επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του ισχυρού ράλι εμπορευμάτων, τον τελευταίο μήνα - ίσως λόγω της ανησυχίας ότι η ρυθμιστική παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης θα προκρίνει την καθαρή ενέργεια.
Στην πραγματικότητα, η Goldman σημειώνει ότι οι ενεργειακές μετοχές των ΗΠΑ είναι σχεδόν αμετάβλητες από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ ο ευρωπαϊκός ενεργειακός τομέας παρουσιάζει sell off.
energy_related_stocks_GS.jpg
Σε κάθε περίπτωση, η Goldman ενισχύει το bullish σενάριο συγκρίνοντας τα ιστορικά δεδομένα του ενεργειακού τομέα της ΕΕ και του Brent, διαπιστώνοντας ότι, βάσει δεδομένων από το 2010, όταν ο τομέας της ενέργειας της ΕΕ υστερεί στην απόδοση του Brent, οι ευρωπαϊκές ενεργειακές μετοχές τείνουν να παρουσιάσουν μεγαλύτερο beta σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου τον επόμενο μήνα.
eu_energy_sector_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης