Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα εταιρικά κέρδη βαρίδι για τις χρηματοπιστωτικές αγορές

JP Morgan: Τα εταιρικά κέρδη βαρίδι για τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Aυξάνονται οι πιθανότητες για μια μεγάλη διόρθωση, αναφέρει η JP Morgan
Σχετικά Άρθρα

Τα εταιρικά κέρδη βαρίδι είναι για τις χρηματοπιστωτικές αγορές αναφέρει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan, που προειδοποιεί ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για μια μεγάλη διόρθωση.
Πάντα πρέπει να ανησυχεί κανείς σε μια bull market.
Όμως, υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο:
Οι αναλυτές που αναθεώρησαν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για τα εταιρικά κέρδη, και μάλιστα με ταχύτητα φωτός, γίνονται σταδιακά πιο επιφυλακτικοί.
Η αλλαγή της στάσης τους συνέβη τον Φεβρουάριο του 2021, ως εκ τούτου πρόκειται για μια πρόσφατη εξέλιξη.
Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι αμερικανικές μετοχές μοιραία θα «διορθώσουν», λέει η JP Morgan.
Το ποσοστό των καθαρών αναβαθμίσεων των αναλυτών επί των συνολικών αλλαγών στις εκτιμήσεις κερδών έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών (42,6%) τον περασμένο μήνα, αλλά έκτοτε έχει μειωθεί στο 39,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας.
Αυτό συμβαίνει παρά τις ανακοινώσεις της εταιρείας που έδειξαν ότι η ύφεση στα κέρδη τελείωσε νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Οι αναλυτές δεν προβλέπουν γρήγορη ανάκαμψη κερδών – παρότι οι περισσότεροι μετέχοντες στη Wall Street βλέπουν ότι ο αναπληθωρισμός μόλις έχει ξεκινήσει.
Εάν αυτή η νέα εξέλιξη μετατραπεί σε τάση, ο σκεπτικισμός των αναλυτών μπορεί να στείλει ένα κακό μήνυμα στους επενδυτές που έχουν ωθήσει τις μετοχές σε επίπεδα ρεκόρ.
«Εάν αυτή είναι η αρχή μιας νέας τάσης, τότε οι επενδυτές μπορεί να δουν τις αποτιμήσεις των μετοχών να αρχίσουν να πέφτουν.
Εάν ακολουθήσουν υποβαθμίσεις, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πτώσης των μετοχών», αναφέρει η JP Morgan, προσθέτοντας:
«Ο κίνδυνος είναι μικρός προς το παρόν, αλλά η τάση υποδηλώνει ότι το β’ τρίμηνο 2021 μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο για τους επενδυτές μετοχών».
JPM_EPS_revisions.jpg
Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, οι χρηματοοικονομικές αλλά και οι εταιρείες στον κλάδο της Ενέργειας είναι οι μοναδικοί τομείς με βελτιωμένο ρυθμό αναβαθμίσεων, με τους υπόλοιπους κλάδους να παρουσιάζουν κάμψη.
Αυτό συνδέεται με το τρέχον εκτεταμένο trading αναπληθωρισμού, με τις χρηματοοικονομικές και τις πετρελαϊκές εταιρείες να ωθούν την ευρύτερη αγορά υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης