Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 33 δολ. «βλέπει» η Goldman Sachs το ασήμι, παρά τη βουτιά

Στα 33 δολ. «βλέπει» η Goldman Sachs το ασήμι, παρά τη βουτιά
Δεν θα έχει συνέχεια το bull run για το ασήμι, αναφέρει η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Στα 33 δολ. «βλέπει» η Goldman Sachs το ασήμι, παρά τη βουτιά στις 2 Φεβρουαρίου 2021.
Eιδικότερα, το ράλι στο ασήμι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 δεν στάθηκε αρκετό να πυροδοτήσει ένα νέο short squeeze, ανάλογο με αυτό που συνέβη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις μετοχές των GameStop, AMC κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί αγαπημένο περιουσιακό στοιχείο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
Υπενθυμίζεται πως το ασήμι έφτασε σε υψηλό οκταετίας, καθώς η επενδυτική φρενίτιδα προκάλεσε εισροές στα αντίστοιχα ETFs εκκαθαρίζοντας τους μικρομετόχους.
Πάντως, μετά το bull run, το ασήμι απώλεσε τα κέρδη που είχε σημειώσει, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα.

Short sellers

«Παρότι ορισμένοι short sellers θέλουν να κερδοσκοπήσουν και απαιτούν κάλυψη πριν υπάρξει λήξη, οι περισσότεροι καθοδηγούνται από βιομηχανικούς παραγωγούς που αντισταθμίζουν τα κέρδη τους.
Όταν οι short θέσεις στα εμπορεύματα υποστηρίζονται από φυσικό απόθεμα, δεν θα υπάρξουν μεταγενέστερες αγορές και κανένα short squeeze».
Πάντως, αν και η συντριβή του ασημιού την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 αντικατοπτρίζει τη συντριβή σε άλλες συναλλαγές που είναι δημοφιλείς στα πλήθη της Reddit, η Goldman Sachs διατηρεί την αισιοδοξία της για το πολύτιμο μέταλλο, με την τράπεζα να προβλέπει άνοδο στην τιμή του, στα 33 δολ. ανά ουγγιά εάν η κυβέρνηση Biden ακολουθήσει την προεξαγγελθείσα πολιτική της για μια ανάπτυξη με μηδενικούς ρύπους.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η τρέχουσα τιμή του αργύρου ήταν 27,4178 δολ. ανά ουγγιά (-5,6%).

www.bankingnews.gr



>

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης