Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και ισχυρές οι αμερικανικές τράπεζες, παρά τον κορωνοϊό

DBRS: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και ισχυρές οι αμερικανικές τράπεζες, παρά τον κορωνοϊό
Σταθερά ανοδική η κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με την DBRS Morningstar

Η λέξη σταθερότητα χαρακτηρίζει τις αμερικανικές τράπεζες και το δ’ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καναδικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS Morningstar.
Ειδικότερα, παρά το «δύσκολο» μακροοικονομικό περιβάλλον, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ παρουσίασαν ROE (απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων) 11,5% το δ’ τρίμηνο του 2020.
Επίσης, βάσει αποτελεσμάτων, υπήρξε μεγάλη μείωση στις προβλέψεις, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τον αντίκτυπο των χαμηλότερων επιτοκίων και της χαμηλής ζήτησης δανείων, δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από την πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
Η δε κερδοφορία παρέμεινε σταθερά ανοδική.
US.JPG
Καλά τοποθετημένες

Με άλλα λόγια, οι τράπεζες των ΗΠΑ παραμένουν σε καλή θέση σε ό,τι αφορά το τρέχον χρηματοοικονομικό περιβάλλον.
Σε σύγκριση με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, είναι, από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας, απείρως καλύτερα.
Παρά την αύξηση του ισολογισμού και την προσθήκη περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προβλέψεις, οι κεφαλαιακοί δείκτες καθώς οι επαναγορές μετοχών ανεστάλησαν και τα μερίσματα ήταν περιορισμένα – κάτι που έδειξαν και τα stress tests.
Και οι 33 δείκτες κεφαλαίου των συμμετεχόντων παρέμειναν πάνω από τα απαιτούμενα ελάχιστα όρια, με τον δείκτη CET1 να μειώνεται από 12,2% σε 9,6% στο πλέον δυσμενές σενάριο - πολύ πάνω από το απαιτούμενο ελάχιστο 4,5%.
Προς το παρόν, οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες έχουν σταθερές τάσεις.
Με την οικονομική δραστηριότητα να αναμένεται να επιταχυνθεί το 2H21, θα περιμέναμε να αλλάξουν οι τάσεις ορισμένων τραπεζών σε Stable.
us1.JPG
us2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης