Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bitcoin: Στις 29/1 λήγουν options 3,7 δισ. δολ., απαιτείται προσοχή

tags :
Bitcoin: Στις 29/1 λήγουν options 3,7 δισ. δολ., απαιτείται προσοχή
Τα options δείχνουν ότι οι κερδοσκόποι είναι bullish για το Bitcoin, αλλά…
Σχετικά Άρθρα

Options σε Bitcoins ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να λήξουν στις 29 Ιανουαρίου 2021, καθώς το κερδοσκοπικό κύμα με όρο αναφοράς τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται, ελέω και της αυξημένης μεταβλητότητάς τους, αλλά και του θερμού ενδιαφέροντος για τα παράγωγα της εν λόγω αγοράς.
Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα open options άξιζαν περίπου 245,700 Bitcoins, ήτοι 9,1 δισεκ. δολ., σύμφωνα με τον ιστότοπο ανάλυσης δεδομένων στην αγορά κρυπτονομισμάτων bybt.com.
Τα options σε Bitcoins είναι ένα συμβόλαιο που δίνει στον κομιστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει από τον εκδότη ένα υποκείμενο χρεόγραφο σε μία συγκεκριμένη τιμή εξάσκησης (strike price), μέχρι την ημερομηνία λήξης του, με αντάλλαγμα μία αμοιβή (premium).
Έτσι, δίνουν στους επενδυτές την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα στοιχηματίζοντας πού θα πάει η τιμή, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στην κατοχή τους το ψηφιακό νόμισμα αυτό καθ’ αυτό.
Το Deribit, το ανταλλακτήριο κρύπτο-παραγώγων που επιτρέπει, επί του παρόντος, τις περισσότερες συναλλαγές σε assets που συνδέονται με το Bitcoin, άρχισε να προσφέρει τα προϊόντα του το 2018.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, καθώς η τιμή του Bitcoin είχε αυξηθεί σε ιστορικά υψηλά, κοντά στα 42.000 δολ., νωρίτερα αυτό το μήνα.
Το πρωί της Δευτέρας ανήλθε στα 36.960 δολάρια.
Τα options περίπου 101.000 Bitcoins -ή 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις τιμές της Δευτέρας- πρόκειται να λήξουν στις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του bybt.com.
«Αυτό είναι περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είδαμε στις 25 Δεκεμβρίου», όπως σημείωσε η Cointelegraph.

Βullish για το Bitcoin οι κερδοσκόποι

Τα options δείχνουν ότι οι κερδοσκόποι είναι bullish για το Bitcoin.
Τα put option συγκεντρώνουν πολύ λιγότερο ενδιαφέρον από τα call options.
«Το κρυπτονόμισμα παραμένει ασταθές.
Οι κινήσεις που βλέπουμε σε καθημερινή βάση είναι απίστευτες, οπότε είναι φυσικό τα options να χρησιμοποιούνται περισσότερο».
Η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 300% τον τελευταίο χρόνο και περισσότερο από 60% τον τελευταίο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης