Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Επιδείνωση στην Ευρωζώνη πριν την ανάκαμψη - Γιατί θα συρρικνωθεί το ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο 2021

Oxford Economics: Επιδείνωση στην Ευρωζώνη πριν την ανάκαμψη - Γιατί θα συρρικνωθεί το ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο 2021
H έναρξη του έτους φέρνει άσχημα νέα για την Ευρώπη, με την υγειονομική κρίση να επιδεινώνεται στην ήπειρο
Σχετικά Άρθρα

Επιδείνωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη στο α΄ τρίμηνο του 2021 «βλέπουν» οι αναλυτές της Oxford Economics, παρά τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid -19.
H έναρξη του έτους φέρνει άσχημα νέα για την Ευρώπη, με την υγειονομική κρίση να επιδεινώνεται στην ήπειρο. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα έχουν ήδη επεκταθεί σε αρκετές χώρες, και οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές είναι σαφώς καθοδικοί, ειδικά την ώρα η διάθεση του εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, σημειώνουν οι αναλυτές.
«Παρόλο που έχουμε ήδη υποβαθμίσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ευρωζώνης στο α΄τρίμηνο του 2021 κοντά στο μηδέν, οι νέες και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού καταδεικνύουν τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης», σύμφωνα με την Oxford Economics.
Στην οικονομία ο κίνδυνος μεταφράζεται σε νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του 2021.

Ο πολιτικός κίνδυνος

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν και τον πολιτικό κίνδυνο με αφορμή τη νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία μετά την απόσυρση της στήριξης από τον Matteo Renzi.
Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι οι αγορές ομολόγων υποβάθμισαν την εξέλιξη, με το spread έναντι του γερμανικού ομολόγου να διευρύνεται οριακά.
Εν κατακλείδι, οι αναλυτές τονίζουν ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει εξελιχθεί σε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ της μετάδοσης του κορωνοϊού και του ρυθμού εμβολιασμού.
Δυστυχώς, παρά την ενίσχυση του ρυθμού εμβολιασμού, η ταχύτητα της διαδικασίας παραμένει πολύ χαμηλή στις περισσότερες χώρες.
oxford.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης