Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Φορολογική εξαΰλωση των εσόδων από το πακέτο Biden στις ΗΠΑ

Deutsche Bank: Φορολογική εξαΰλωση των εσόδων από το πακέτο Biden στις ΗΠΑ
Μηδαμινό το όφελος για τους Αμερικανούς πολίτες από το νέο πακέτο Biden, αναφέρει, σε αδρές γραμμές, η Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα

Το πακέτο Biden στις ΗΠΑ αναμένεται να εξαϋλώσει φορολογικά τα εισοδήματα των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
Ενώ λοιπόν οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστικά στα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα και ειδικότερα στο νέο πακέτο Biden ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., με την Goldman Sachs να αναμένει νέα, πιο ρεαλιστική πρόταση, ύψους 1,1 τρισεκ. δολ., οι traders αρχίζουν να ασχολούνται με αναλύσεις κόστους - οφέλους (cost-benefit).

Tι δείχνουν τα pips

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, ενώ «προς το παρόν όλα έχουν να κάνουν με το μέγεθος του νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ και την έκχυση τρισεκατομμυρίων στην οικονομία, τα pip, δηλαδή η μονάδα υπολογισμού του κέρδους και της απώλειας στην αγορά συναλλάγματος, αναμένεται να συμπιεστούν στη διάρκεια του 2021, καθώς οι Δημοκρατικοί θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν το νομοθετικό και δημοσιονομικό τους έργο, με αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Σημειώνεται πως, στο Forex, ένα Pip ισοδυναμεί με 0,0001 της ισοτιμίας ενός ζεύγους νομισμάτων, ενώ στα CFDs η μεταβολή της τιμής εκφράζεται συνήθως σε σεντς.
Ως εκ τούτου, τα pips χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του spread και των τιμών.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σημερινό διάγραμμα της Deutsche Bank απεικονίζει τον αντίκτυπο βάσει κατανομής πόρων του προεκλογικού δημοσιονομικού σχεδίου του Biden, σύμφωνα με το Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής των ΗΠΑ.
Προς το παρόν, οι οικονομολόγοι βλέπουν ένα κοινό νομοσχέδιο για τις υποδομές και τη φορολογική μεταρρύθμιση να ψηφίζεται στα τέλη του 2021.
Σε αυτό το σημείο, η αύξηση των εσόδων θα αντισταθμίσει το ήμισυ των επιπλέον δαπανών - αν και ίσως αυξάνοντας μόνο το ένα τέταρτο των εσόδων που εκτιμάται από το φορολογικό σχέδιο στο οποίο βασίστηκε το σημερινό γράφημα.
Με λίγα λόγια, το διάγραμμα δείχνει ποιος θα αποκομίσει όφελος και ποιος θα επιβαρυνθεί φορολογικά, μετά την ενεργοποίηση του πακέτου Biden.
biden_tax_quntile.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης