Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SoftBank: Μπορεί να ξαναζήσουμε μια κατάρρευση τύπου Lehman Brothers

SoftBank: Μπορεί να ξαναζήσουμε μια κατάρρευση τύπου Lehman Brothers
Ο CEO της Softbank, Masa Son, προειδοποίησε τους επενδυτές για την πιθανότητα μιας επικείμενης «καταστροφής» 
Μπορεί να ξαναζήσουμε μια κατάρρευση τύπου Lehman Brothers, ανέφερε ο CEO της SoftBank Masa Son.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Συνέδριο DealBook Online των New York Times την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο Masa Son προειδοποίησε τους επενδυτές για την πιθανότητα μιας επικείμενης «καταστροφής» που θα μπορούσε να οδηγήσει τις παγκόσμιες αγορές σε κατάρρευση τους επόμενους μήνες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού επελαύνει.
Τότε, ο συντάκτης του Dealbook και ο οικοδεσπότης του CNBC Andrew Ross Sorkin είπαν στον Son ότι είναι συνήθως ο πιο αισιόδοξος επενδυτής στην αίθουσα, ωστόσο η στάση του φαίνεται να έχει αλλάξει δραστικά τους τελευταίους χρόνους - ίσως λόγω της φοβερής απόδοσης της SoftBank, αφού έχασε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη δημιουργία του πιο σημαντικού gamma squeeze, που οδήγησε σε ολοκαύτωμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα τέλη Αυγούστου.
Υπήρξαν επίσης φήμες για μια μαζική έξοδο στελεχών στο επενδυτικό ταμείο του Son, που ονομάζεται Vision Fund.
Ο Sorkin ζήτησε από τον Son να ρίξει περισσότερο φως σε αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει το «χειρότερο σενάριο» ενός γεγονότος που συντρίψει τις παγκόσμιες αγορές.
Ο Son απάντησε ότι, παρά τα ευχάριστα νέα από το μέτωπο των εμβολίων, θα μπορούσε να υπάρξει "κάποια μεγάλη εταιρεία" η οποία πιθανόν να "συντριβεί" και να προκαλέσει "ντόμινο" σε όλο τον κόσμο.
«Θα μπορούσε να είναι "μία μόνο τράπεζα", προκαλώντας μια "κρίση σαν αυτή της Lehman Brothers».
Η προειδοποίηση του Son έρχεται ενώ τα futures Nasdaq έχουν σταματήσει να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης για σχεδόν τέσσερις μήνες, ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού καταστρέφει τη Δύση και οι φόβοι για νέα ύφεση αυξάνονται.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης