Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CalSTRS (Συνταξιοδοτικό Ταμείο ΗΠΑ): Η ανοδική αγορά τελείωσε, είμαστε μακριά από το δάσος

tags :
CalSTRS (Συνταξιοδοτικό Ταμείο ΗΠΑ): Η ανοδική αγορά τελείωσε, είμαστε μακριά από το δάσος
Το αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο δεν προβλέπει δραματική πτώση από εδώ, αλλά πιστεύει ότι το εύρος 2950 έως 2350 μονάδων για το S&P 500 είναι πιο πιθανό
Η ανοδική αγορά τελείωσε, είμαστε μακριά από το δάσος.
Το σχόλιο αυτό δεν το έκανε ένας funds managers hedge funds αλλά βασικό στέλεχος του CalSTRS του μεγαλύτερου Συνταξιοδοτικού Ταμείου των εκπαιδευτικών των ΗΠΑ με έδρα την Καλιφόρνια και διαχειρίζεται 240 δισεκ. δολάρια.
 «Η αγορά των ταύρων έχει τελειώσει» προειδοποιεί τον Chris Ailman, CIO της CalSTRS - το μεγαλύτερο ταμείο συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ και το 11ο μεγαλύτερο δημόσιο ταμείο συντάξεων στον κόσμο –
Βρισκόμαστε σε μια αγορά αρκούδων…. είμαστε πολύ μακριά από το δάσος.
Κατά το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των εκπαιδευτικών των ΗΠΑ, η bear market θα παραμείνει στο επίκεντρο τουλάχιστον για 9 μήνες έως τις αρχές του 2021, ενώ δεν πρόκειται να ανακάμψει η αγορά των ταύρων άμεσα.
Το αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο δεν προβλέπει δραματική πτώση από εδώ, αλλά πιστεύει ότι το εύρος 2950 έως 2350 μονάδων για το S&P 500 είναι πιο πιθανό, καθώς εξηγεί την άσχημη πραγματικότητα του πώς θα μοιάζει πραγματικά η "επανέναρξη" της οικονομίας που δεν θα έχει σχήμα V.
Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε οικονομικά, ειδικά αν έχουμε μια αναζωπύρωση στον ιό το φθινόπωρο.
Ενώ η αισιοδοξία σε αυτήν την αγορά αυτή τη στιγμή είναι μεγάλη, θα δούμε πίεση και αβεβαιότητα.
Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν αυτονομηθεί από την πραγματικότητα, υπάρχει  ισχυρή προσφορά ειδικά στο trading συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που  απλώς δεν έχει νόημα.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ... φαίνεται πραγματικά εκπληκτικό ότι υπάρχει τόσο ισχυρή προσφορά σε αυτήν την αγορά ... όταν η πραγματικότητα είναι ότι το σοκ του κορωνοιού είναι μεγάλο.
Κατά το αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο πρόκειται για ύφεση στην υγεία, είναι δευτερευούσης σημασίας η οικονομική ύφεση και δεν βλέπουμε βελτίωση στα δεδομένα υγείας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης