Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CASS (κινεζικό think tank): Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων

CASS (κινεζικό think tank): Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων
Το κινεζικό think tank, CASS, παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες 
Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά νομίσματα για τις διασυνοριακές πληρωμές για την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, σύμφωνα με ανάλυση της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS), ένα κρατικό think tank.
Τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν στα εμπλεκόμενα μέρη τις απευθείας συναλλαγές χωρίς κεντρικό διαμεσολαβητή, μέσω της τεχνολογίας blockchain.
Ο μέσος χρόνος συναλλαγής θα μπορούσε να μειωθεί σε λιγότερο από 1 ημέρα από 3-5 ημέρες που ισχύει σήμερα ενώ το κόστος θα μπορούσε να μειωθεί στο 1% ή λιγότερο από περίπου 7,2% αναφέρουν στην ανάλυση τους οι Liu Dongmin και Song Shuang.
«Επιπλέον, καθώς το νέο σύστημα γίνεται περισσότερο ανοιχτό, περισσότερο ευέλικτο και πιο περιεκτικό, όλες οι αναπτυγμένες χώρες θα έχουν δίκαιη και εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
To CASS πρότεινε τρεις τύπους συστημάτων ψηφιακών πληρωμών: στον πρώτο θα είναι επικεφαλής το ΔΝΤ, στο δεύτερο θα είναι επικεφαλής κάποιες χώρες ενώ ο τρίτος τύπος είναι ένα συνδυασμός του συστήματος του ΔΝΤ με εκείνα από τις βασικές χώρες.
Όπως αναφέρεται ένα σύστημα συνδυασμού είναι το πιο εφικτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης