Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Θα εξασθενήσει το ράλι του ευρώ - Υποχώρηση στα 1,15 δολ. έως τα τέλη του 2017

Capital Economics: Θα εξασθενήσει το ράλι του ευρώ - Υποχώρηση στα 1,15 δολ. έως τα τέλη του 2017
Οι αναλυτές, στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, προβλέπουν υποχώρηση του ευρώ στα 1,15 δολ. έως τα τέλη του έτους, από το επίπεδο των 1,20
Εξασθένηση στο ράλι του ευρώ έως τα τέλη του 2017 προβλέπουν οι αναλυτές της Capital Economics, στο ημερήσιο σχόλιό τους (8/9).
Οι αναλυτές, στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, προβλέπουν υποχώρηση του ευρώ στα 1,15 δολ. έως τα τέλη του έτους, από το επίπεδο των 1,20.
Χθες Πέμπτη, το ευρώ ενισχύθηκε περαιτέρω με φόντο τις δηλώσεις Draghi, την ώρα που οι μετοχές υποχωρούσαν και τα κρατικά ομόλογα κατέγραφαν άνοδο.
Ωστόσο σύμφωνα με την Capital Economics η ισχύς του ευρώ θα ξεθωριάσει, ειδικά έναντι του δολαρίου, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τον Οκτώβριο τα σχέδιά της για το περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Draghi χθες τόνισε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί το volatility στην αγορά συναλλάγματος, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει δράση για να την περιορίσει.
Και αυτό γιατί επίκεινται οι αποφάσεις για το QE και η κεντρική τράπεζα κινείται με επιφυλακτικότητα.
Tην ίδια ώρα, οι επενδυτές υποτιμούν τις επικείμενες κινήσεις της Federal Reserve για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει η Capital Economics.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης