Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Οι επιδόσεις των σημαντικότερων οικονομιών για το 2016, σε 9 διαγράμματα

Economist: Οι επιδόσεις των σημαντικότερων οικονομιών για το 2016, σε 9 διαγράμματα
Στις νομισματικές ισοτιμίες μεγάλος κερδισμένος είναι το ρωσικό ρούβλι
Τις επιδόσεις μερικών εκ των σημαντικότερων οικονομιών του κόσμου καταγράφει σε εννέα (9) διαγράμματα το περιοδικό Economist.
Ιδιαίτερα, εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξέλεξαν Πρόεδρο τον Donald Trump, τη Βρετανία η οποία αποφάσισε φέτος να αποσχιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιταλία που είπε «Όχι στο δημοψήφισμα», την υπερδύναμη της Ασίας, την Κίνα, αλλά και την ισχυρότερη χώρα της Ευρωζώνης, τη Γερμανία.
Όπως φαίνεται και παρακάτω, η Κίνα συνέχισε να αναπτύσσεται οικονομικά με ραγδαίο ρυθμό, αφήνοντας πολύ πίσω τους «αντιπάλους».
Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η Ιαπωνία παραμένει η χώρα με το μικρότερο ποσοστό παγκοσμίως, κοντά στο 2%, όσο δηλαδή πρέπει να είναι η διαθρωτική ανεργία.



Ο ετήσιος πληθωρισμός, μετά την πτώση των τελευταίων ετών, πήρε ελαφρώς την ανιούσα στις ισχυρές οικονομίες του κόσμου, λόγω και των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζουν οι Κεντρικές Τράπεζες.



Στις νομισματικές ισοτιμίες μεγάλος κερδισμένος είναι το ρωσικό ρούβλι, ενώ σε αντίθετο κλίμα το γεν υποχωρεί συνεχώς ένατοι του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου. 



Ωστόσο να τονιστεί πως το αδύναμο γεν έχει «γεννήσει» ευκαιρίες στην ιαπωνική αγορά, σπρώχνοντας προς τα πάνω τους εγχώριους δείκτες.
Το 2016 χαρακτηρίστηκε επίσης και από μία έντονη προσπάθεια των Κεντρικών Τραπεζών «να μειώσουν τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα» μέσω της κατάργησης των χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας, όπως έγινε π.χ. στην Ινδία.
Σε αντίθετο κλίμα, στη Βενεζουέλα πλέον… ζυγίσουν τα μετρητά, λόγω του ασύλληπτου πληθωρισμού (έως και 1.500%!!).




Οι αγορές και τα κύρια εμπορεύματα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης